5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Eşyalarıyla sokağa atıldılar

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde oturdukları evin kirasını ödeyemeyen bir aile, eşyalarıyla birlikte sokak ortasında kaldı.

Ev sahibi tarafından kirasını ödemediği gerekçesiyle sokağa atılan Rukiye Yıldırım (40), bu durumdan dolayı büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi.

Çocuklarından 2 tanesini yatılı okula gönderdiğini 8 yaşındaki çocuğu ile sokakta yaşamak zorunda kalan Rukiye Yıldırım, eşini uzun süre önce kaybettiğini söyledi.

Zor şartlarda hayırseverlerin yardımıyla evinin geçimini sağlayan Yıldırım, "Paramız olmadığı için ev sahibi bizi sokağa attı. Çok zor durumdayız, yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu. Keleşabdioğlu Mahallesi İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısında derme çatma bir evde hayırseverlerin verdiği parayla kirada otururken daha sonra kirasını ödeyemediği için kendini bir anda kapı önünde bulan Rukiye Yıldırım, çaresiz bir şekilde hayırseverlerden yardım bekliyor.

İlkokula giden küçük kızı Kadriye ise, her şeyden habersiz okuldan geldiği gibi kitaplarını, defterlerini açıp dersine çalışıyor. Küçük Kadriye, "Sokakta yatıyoruz, bize birileri yardım etsin" dedi.

Mahalle sakinlerinden Murat Karadaş, "Dışarıda yatan sahipsiz aileye bir yardım eli uzatılmasını isteyerek, ailenin perişan durumda olduğunu belirti. Zor şartlar altında ayakta kalma mücadelesi veren Yıldırım ailesi, yetkilerden yardım istiyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 11:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?