5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Et dağıtımı ile sevindiler

Kimse Yok mu Derneği Şanlıurfa Şubesi, bayramın birinci ve ikinci günü hayırsever vatandaşların bağışladığı kurbanlıkları fakirlere ve şehit ailelerine ulaştırdı.


Şanlıurfa genelinde tespit edilen yüzlerce ailenin yüzünü güldüren Kimse Yok mu Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve gönüllüleri, bayram süresince et dağıtımı yaptı. Şehrin kenar mahallelerinde çalmadık kapı bırakmayan dernek üyeleri, ihtiyaç sahibi vatandaşların duasını aldı. Bayramda evlerine et giren aileler ise Kimse Yok mu Derneği gönüllülerine bol bol dua etti.

Yardım eli uzatılan yüzlerce aileden biri olan merkez Süleymaniye Mahallesi sosyal konutlarda oturan Beyaz ailesi, "Çocuklarımla birlikte zor günler geçiriyoruz. 'Kimse yok mu' dediğimiz bir gün Kimse Yok mu bize ulaştı. Elbisemiz yoktu, tepeden tırnağa giydirdi. Allah, bu hayra vesile olan herkesten razı olsun. Dernek görevlileri gelip halimizi gördü. Yavrularımız çok sevindi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" diye konuştular.


Direkli Mahallesi'nde ikamet eden İsmet Demirkan ise havaların soğumasıyla birlikte zor günler geçirirken imdatlarına Kimse Yok mu gönüllülerinin yetiştiğini söyledi. Demirkan, "Allah bu dernekten razı olsun. Emeği geçenlere bol bol dua ediyorum. Bu kış gününde sobamızı, odunumuzu verdiler, eti de unutmamışlar." dedi.


Kimse Yok mu Derneği Şanlıurfa Şubesi Şanlıurfa'da geçen yıl Şırnak, Gabar dağında haince şehit edilen komando Çavuş Mehmet Uyar'ın ailesini de unutmadı. Kurban kumanyasıyla ve çeşitli hediyelerle birlikte ziyaret eden Dernek Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri, şehit ailesinin gönlünü aldı. Dernek Başkanı Müslüm Halhallı, "Bu bayramda yaklaşık bin aileye ve her kapıyı çalarak yoksul ve fakir insanımızın evlerine gönüllülerimizle birlikte misafir olduk. Onların dualarını aldık.Şehit kardeşimiz Mehmet Uyar'ın ailesini de ziyaret ederek bir istekleri var mı diye sorduk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 15:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?