5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Et ürünlerinden çok isot tüketiliyor

Acılar diyarı olarak bilinen Şanlıurfa'da et tüketiminden çok isot tüketiliyor. Şanlıurfa'da her gün ortalama 1 tondan fazla pul biberin (isot) tüketildiği bildirildi.

Şanlıurfa Belediyesi Hal Pazarı Müdürlüğü yetkilileri, Kilis ve Bursa'dan her gün 20 ile 30 ton, Şanlıurfa'dan ise 50-60 ton olmak üzere günlük toplam 80 ton kırmızı biberin geldiğini belirterek, "Şanlıurfa'ya her gün kamyonlar dolusu kırmızı biber geliyor. Bu biberler daha hale gelmeden önceden sipariş edilerek, isot ve salça üreticileri tarafından alınarak, para karşılığında kadınlar tarafından işlenip biber salçası ve isot yapımında kullanıyorlar" dedi.

Şanlıurfa'da daha önceleri evlerde satılan isotu ilk kez 14 yıl önce tezgaha taşıyarak ünlenen Müslüm Demirkol, "Hemşehrimiz İbrahim Tatlıses'in her programda isotun tanıtımını yapmasından dolayı son yıllarda yurdun birçok illinden isot sipariş alıyoruz. İsotcu pazarında günde ortalama 1 tondan fazla kuru pul biber (isot) tüketimi yapılıyor. Şehrimize her gelen yerli ve yabancı turistler mutlaka bizim ev yapımı isotlarımızdan alıp sevdiklerine hediye olarak götürüyorlar" dedi.

Piyasa değeri kalitesine göre 5 ile 25 YTL arasında değişen isotun bu kadar fazla tüketilmesi, Şanlıurfa ekonomisine de önemli bir katkı sağlıyor. Şanlıurfa'da et tüketiminden fazla isotun tüketildiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 13:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?