30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Ev değil 'eroin' fabrikası

Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonda eroin imalathanesi bulundu. Operasyonda 16 paket haline getirilmiş 15 kilo 800 gram eroin maddesi ile tencere içerisinde bulunan 15 kilo 400 gram ağırlığında eroin ele geçirildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı görevlileri ile birlikte müşterek yapılan istihbari çalışmalarda, Akçakale İlçesi’nde bulunan bir mezradaki çiftlik evinin uyuşturucu madde imalathanesi olarak kullanıldığının belirlendi.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda 23 Şubat günü Akçakale İlçesi Zenginova Köyü Şen Mezrası Çiftlik evine operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, F.K, H.G, M.A, C.A ve Y.A isimli şahısları yakaladı.

İmalathane olarak kullanılan çiftlik evinde yapılan aramalarda, hayvan beslenme bölümüne gizlenmiş 34 plakalı otomobilin zulasından 16 paket haline getirilmiş 15 kilo 800 gram eroin maddesi, evin kiler olarak kullanılan bölümünden çarşafla sarılmış alüminyum tencere içerisine konmuş 15 kilo 400 gram ağırlığında eroin maddesi, plastik bidonlar içersinde baz morfin, asetik, anhidrit ve çuval içersinde karbonat ele geçirildi. Çiftlik evindeki aramada, uyuşturucu madde imalatı yapılan odada eroin maddesi bulaşıkları olan kepçe, tepsi, tülbentler, kaşıklar, leğenler, tabaklar ve terazi ile gramlar ele geçirildi.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Vali Şemsettin Uzun, olayla ilgili olarak 5 sanığın yakalandığını ve tahkikatın devam ettirildiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 15:55:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?