5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ev kızları usta kuaför oluyor

Şanlıurfa Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Şanlıurfa'da bayanlara yönelik ücretsiz olarak başlatılan kuaförlük kursunun kursiyerleri, ilginç bir uygulama ile görücüye çıktı.

Şanlıurfa Belediyesi Eyüpkent El Sanatları Merkezi'nde yaklaşık 6 aydan bu yana kuaförlük kursu alan başarılı 27 bayan kursiyer, "Pilot Okul" olarak belirlenen Bilim İlköğretim Okulu'nda 2 gün süreyle yaklaşık 350 kız öğrencinin saç kesimini gerçekleştirecek.
Şanlıurfa'da böyle bir kursun açılmasına önderlik yapan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve eşi Gül Fakıbaba'ya çok teşekkür ettiklerini belirten bayan kursiyerler, aldıkları eğitimlerden oldukça memnun olduklarını kaydettiler.

Kuaförlük mesleğini çok sevdiklerini ifade eden kursiyerler "Artık bizimde bir mesleğimiz var. 18-19 yaşına geldiğimizde kendi işyerimizi açarak, ekonomik özgürlüğümüze kavuşmuş olacağız. Bizlere bu imkanı tanıyan Başkanımıza ve hocalarıma gerçekten çok teşekkür ediyoruz" dediler.
Kuaför adaylara saçlarını arzu ettikleri şekilde ücretsiz olarak kestirme imkanı bulan öğrencilerin ise keyiflerini diyecek yoktu. Maddi durumları iyi olmadığı gerekçesiyle sık sık kuaföre gidemediklerini söylediler. Uygulamayı takdirle karşıladığını dile getiren Şanlıurfa Berberler Odası Başkanı Mehmet İnce, böyle bir kursun açılmasında önderlik eden Şanlıurfa Belediyesi'ne teşekkür ettiğini belirtti.

Bu tür kursların kent merkezinde büyük önem taşıdığını hatırlatan İnce, "Bu tür kurslar, genç kızlarımızın meslek edinmesinde büyük önem taşımaktadır" diye konuştu. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Öztürk ise, uygulamanın diğer ilköğretim okullarında da devam edeceğini belirterek, talep olduğu takdirde önce istekli okullara ağırlık verileceğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 13:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?