5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Evde bakım hizmeti başladı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, evde bakım hizmetini hayata geçirdi.

Şanlıurfa'da, yatalak ve sağlık kuruluşlarına gidemeyecek kadar hasta olanlar için gerekli sağlık hizmeti hastanın ayağına kadar götürülüyor. Evde bakım hizmetine başlayan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ilk evde bakım hizmetini Bahçelievler Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan 1. Arabacılar Apartmanı'nda ikamet eden 75 yaşındaki Mehmet Sait Sakacı ve 65 yaşındaki eşi Adile Sakacı'nın evinde başladı. İlk uygulamaya Başhekim Operatör Doktor Ahmet Çakır ve gezici sağlık ekibi katıldı.

Evde bakım hizmetlerinin kapsamlı bir şekilde 1 Temmuz itibariyle başlatıldığını ifade eden Çakır, "Hastaneye gelmeye imkanı olmayan, yerinden kalkamayan yatalak hastaların pansumanlarını, tedavilerini ve ayrıca hastanın ailesini de hastalık hakkında eğitmek için böyle bir uygulamayı başlattık. Bu hizmet çerçevesinde Mehmet Sait amca ve Adile teyze ilk hastamız. Sağlık memurları, uzman hekim, pratisyen hekim ve gerektiğinde de branş uzmanlarından oluşan gezici bir ekip kurduk.

Donanımlı araçları olan bu gezici ekibimiz, kendilerine başvuran hastalarımızın talep formlarını kabul ediyor ve daha sonra ekibimiz hastaya belirttiği saatte gelerek elektro kalp grafiği dahil olmak üzere gerekli muayene ve kontrollerini yapıyor. Yakınlarına da eğitim verip pansuman, enjeksiyon gibi gerekli medikal tedavilerini gerçekleştiriyorlar" dedi.

Hasta sayısını her geçen gün artırılacağını kaydeden Çakır, "Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak, başyladığımız bu yeni hizmetle birlikte, Bahçelievler Mahallesi'ndeki yaşlı çifti evinde ziyaret etmiş bulunuyoruz. Şuanda yeni uygulamaya koyduğumuz ve hizmet vereceğimiz hastaların envanterini çıkarıyoruz. Tabi şuanda uygulamış olduğumuz hizmetleri sayın valimizin özellikle üzerinde durmuş olduğu bu hizmeti Şanlıurfamıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Arkadaşlarımız eğitimlerini Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi ile birlikte koordineli görüşerek yapıyor. Çünkü o hastanemiz, bunu yaklaşık 2 yıldır uygulamakta ve gerekli eğitimleri de birlikte beraber koordineli şekilde sağlamış olduk. Sağlık Müdürlüğümüzün de bu konuda desteklerini gördük. Bize hibe edilen hizmet aracı nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz. Ama sayın valimizin de bu konuda çok hassas olduğunu biliyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde bunu daha da aktifleştirerek, hastaneye gelemeyen hastalara evinde hizmet vereceğiz. İlk altı ayda hedeflediğimiz sayı 50 hasta.

Ama daha ileriki süreçlerde 200 gibi bir sayıyı hedefliyoruz. Şuanda ekibimizde 1 doktor, 3 sağlık personeli ve 3 psikolog arkadaşımız var. Bu süreçte talebe göre bu sayı artırılabilir. Personel açısından hiçbir sıkıntı yok. Hekim arkadaşlarımızı aşan bir durum olduğunda ilgili uzman hekimlerimizden destek alınacak gerekirse hastamız, hastaneye getirilecek. Ücret konusunda Sosyal Güvenlik Kurumu mensubu olan hastalarımızın işlemlerini yapacağız. Sosyal güvencesi olmayan hastalarımıza da belirtilen ücret dahilinde hizmet verilecek ama herhangi bir karnesi olan hastamızdan hiçbir şekilde ücret alınmayacak" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 13:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?