5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Evim okulum, okulum evim' projesi

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Akçakale İlçe Temsilciliği tarafından "Evim Okulum, Okulum Evim" isimli proje yarışması düzenleneceği bildirildi. 

Projeyle, evdeki aile sıcaklığını okula taşımak, okuldaki eğitim-öğretim ortamını eve ve aileye taşımak hedefleniyor. Projeye isteyen herkesin katılabileceği bildirildi. 

Yarışmaya katılacak yarışmacıların CD'ye kayıtlı olarak eserlerini en geç 23 Şubat 2007 tarihine kadar Eğitim Bir-Sen Akçakale İlçe Temsilciliği'ne teslim etmesi gerekiyor. Jürinin değerlendirmesinden sonra birinci olacak proje sahibi birinciye ödül olarak 55 ekran televizyon hediye edilecek. 

Eğitim Bir-Sen Akçakale Temsilciliği Sekreteri İkram Taşarsu, eğitimin bir bütün olduğunu, öğretmen-öğrenci-aile üçgenin bu bütünün temel taşlarını oluşturduğunu kaydetti. 

Taşarsu, "Bir organizma gibi düşünürsek eğitimi, bu organizmada organlar arası ilişkiler sağlıklı görünmüyor. Özellikle aile-okul ilişkisi istenen seviyede olmadığından, yapılan eğitim evde desteklenmediği gibi, öğrenci evden okula gelirken eğitilmeye, öğrenmeye hazır bir halde gelmiyor. Durum bu olunca da eğitim-öğretim faaliyetleri beklenen amaca ulaşamıyor. Biz, sorumlu sendikacılığı, hizmet sendikacılığını ve eğitimde öncülüğü hedeflemiş bir sendika olarak aile-okul bütünleşmesine katkı sağlamak amacıyla böyle bir proje yarışması düzenledik. Arkadaşlarımızın ve eğitime gönül veren herkesin katılımını bekliyoruz. Çok güzel projeler geleceğine inanıyoruz. Birinci gelen projeyi de en kısa zamanda uygulamaya koymak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 13:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bekir atalay IP: 88.231.139.xxx Tarih : 28.01.2007 15:55:50
proje içeriği çok güzel. inşallah güzel projeler çıkar. bu tür çabaların artmasını diliyor, bu proje yarışmasını düzenleyenleri kutluyorum.