5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Eyyübiye semt polikliniği açıldı

Kamu hastanesine bağlı ilk ve tek semt polikliniği statüsünde olan Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi bünyesindeki Eyyübiye Semt Polikliniği törenle hizmete açıldı. Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, yeni açılan semt polikliniğinde göz muayenesi oldu.

Kentin Eyyübiye semtinde yapılan polikliniğin açılış törenine; Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Demir, Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İzzet Korkmaz ile sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı'na değindi. Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde Şanlıurfa'da sağlık alanında birçok önemli gelişmenin kaydedildiğini belirten Yavaşcan, "Sağlık sisteminin aksayan yönlerini düzeltmek, var olan uygulamaları geliştirmek ve bu doğrultuda geleceğe dönük planlamaları gözden geçirmek amacıyla, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Sağlıkta Dönüşüm Programı', sağlık alanının çağdaş ölçütleri dikkate alarak yeniden düzenlenmesine yönelik atılmış önemli bir adımdır. Bu programın amacı, sağlık alanında vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve sağlığını güvence altına almaktır. Sağlık alanında 1997-2002 yılları arasında 5 milyon 788 bin 970 TL yatırım yapılmışken, 2003-2008 yıllarında 16 milyon 699 bin 409 TL yatırım yapılmış olup, önceki dönemle kıyaslandığında son 5 yılda sağlık yatırımlarının 3 kat arttığı görülmektedir" dedi.

1 ve 2. Basamak Sağlık Hizmetleri alanında yapılan hizmetleri anlatan Vali Yavaşcan şöyle devam etti: "1. Basamak Sağlık Hizmetleri'nde; 2006'da 73 olan sağlık ocağı sayısı, 2008 yılı sonunda 83 olmuştur. Sağlık ocağı sayımız son günlerde açılanlar ile birlikte bu ayın sonunda 90'a ulaşacaktır. İlimizdeki sağlık ocağı sayısının 2009 yılı sonunda 100'e ulaşması planlanmaktadır. Koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması kapsamında, İl Özel İdaresi'nce 3, İl Sağlık Müdürlüğü'nce 1 adet olmak üzere; toplam 4 adet tam donanımlı Gezici Sağlık Hizmeti Aracı alınmıştır. Bu araçların her biri birer sağlık ocağı hizmeti verecek düzeyde tıbbi alet ve teçhizat ile donatılmıştır.

Gezici sağlık araçlarımızın çalışmaları ile Şanlıurfa'mızın en ücra köşelerine kadar temel sağlık hizmetleri ulaştırılarak, sağlık alanında fırsat eşitliği sağlanmıştır. Siverek ve Viranşehir ilçelerimizde TOKİ tarafından yaptırılacak olan 200'er yataklı devlet hastanelerinin inşaatına bu yıl başlanılması planlanmaktadır. İl merkezinde yapılacak olan 400 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin ise alan tespiti yapılmış olup, projelendirme çalışmaları devam etmektedir. Fiziksel alt yapıdaki bu gelişmelerin yanında 2006 yılından 2009 yılına kadar personel sayısında da önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Uzman hekim sayısı 266 iken 373'e, pratisyen hekim sayısı 440 iken 473'e, diş hekimi sayısı 12 iken 89'a, hemşire-ebe sayısı 974 iken 1908'e çıkmıştır."

Konuşmaların ardından semt polikliniğin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın gerçekleşmesinin ardından Vali Yusuf Yavaşcan, beraberindeki heyetle polikliniği gezerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Yavaşcan daha sonra poliklinikte göz muayenesi oldu.

Kamu hastanesine bağlı ilk ve tek semt polikliniği statüsünde olan Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi bünyesindeki Eyyübiye Semt Polikliniği'nde; Acil Poliklinik, Dahiliye, Genel Cerrahi, Kardiyoloji, Göz, Üroloji, Fizik Tedavi, İntaniye ve Göğüs Hastalıkları servislerinin uzman hekimler tarafından verildiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 14:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?