5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Eyyüpkent'te mezuniyet heyecanı

Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Eyyüpkent El Sanatları Merkezi, Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle ilk mezunlarını verdi. 135 kursiyerin sertifika aldığı törende, bayanların el emeği göz nuru eserlerinden oluşan sergininin açılışı da yapıldı.


Belediye Sanat Galerisi'nde açılışı gerçekleştirilen sergiyi gezen Başkan Fakıbaba ve eşi Gül Fakıbaba, eserlere hayran kaldıklarını belirttiler. Ahşap boyama, takı tasarım, temel giyim, kuaförlük ve cilt bakımı, anne ve çocuk eğitimi, ingilizce, okuma ve yazma gibi branşlarda bayanlara beceri kazandırmak amacıyla Şanlıurfa Belediyesi tarafından Eyyüpkent'te hizmete açılan El Sanatları Merkezi'nin hedeflerine zamanla ulaştığını kaydeden Başkan Fakıbaba, "Ortaya konulan eserlerde büyük bir emek söz konusu. Bu yüzden bu sabrı göstererek, çeşitli kurslardan mezun olan 135 bayanımızı bir kez daha huzurlarınızda kutluyorum, onlara kuvvetli bir alkış istiyorum" dedi.


Belediyeciliğin yalnızca kaldırım, yol, asfalt hizmetlerden ibaret olmadığını belirten Başkan Fakıbaba, "Eyyüpkent'te çok geniş olmayan küçük bir binada bayanlara yönelik çok büyük işler başardığımıza inanıyorum. Bugün burada sertifika alan ve sergide eseri bululan tüm bacılarımızı bir kez daha kutluyorum. Şanlıurfa halkı şunu iyi bilsin ki 1. dönem fiziki belediyeciliğe büyük önem verdik ancak 2. dönem Allah nasip ederse, sosyal belediyeciliğe daha büyük önem vereceğiz" diye konuştu.
Eyüpkent Mahalle Muhtarı Fuat Balcı ise yaptığı açıklamada, Şanlıurfa Belediyesi'nin Eyyüpkent'te yürüttüğü hizmetlerden oldukça memnun kaldıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiğini ifade etti.


Sertifika törenine ve sergi açılışına, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanı sıra Eşi Gül Fakıbaba, Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, Eyyüpkent Mahalle Muhtarı Fuat Balcı, İşadamı Abdülkadir Canpolat ile çok sayıda kursiyer ile aileleri katıldı.


Törende kursiyer bayanların Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'ya gösterdikleri sevgi seli ise görülmeye değerdi. Kursiyerler, Meclis Toplantı Salonu'na gelen Başkan Fakıbaba'yı "Büyük Başkan", "Şanlıurfa Seninle Gurur Duyuyor" sloganları ile karşıladılar.

..
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 14:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?