5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fakıbaba, kızının nikahını kıydı

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bu defa kendi kızı Esin'in nikahını kıymak için cübbe giydi.

Şanlıurfa Belediyesi Nikah Salınu'ndaki nikaha Mardin Valisi Hasan Duruer, işadamları, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Saadet Partili Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın kızı Esin, Kemal Dedeoğlu ile hayatını birleştirdi.

Şanlıurfa Belediyesi nikah ve kültür Merkezi'ndeki nikah törenine yaklaşık 2 bin davetlinin katıldığı nikah merasimi bir miting gibiydi. Gelin ve damat alkışlar eşliğinde sahneye çıkarken, Başkan Ahmet Eşref Fakıbaba'nın heyecanı gözlerinden okunuyordu. Şahitler ve gençlerin nikah masasında yerini almasının ardından, Türk Medeni Kanuna göre evlilik kaydını gerçekleştirmek üzere sahneye gelinin babası Başkan Fakıbaba ve şahitler davet edildi. Fakıbaba önce mikrofonu alarak kızına ve damadına "Hiçbir kimsenin etkisi altında kalmadan evlenmek istiyor musunuz?" sorusu sırasında yutkunarak sık sık gülümsedi.

Fakıbaba daha sonra, "Bu güzel ortamda gerçekten güzel bir anı yaşıyoruz. Bizler için güzel bir gün. Fakıbaba ve Dedeoğlu ailelerinin akrabalığının perçinleştiği bu güzel, bu mutlu günde, uzaktan yakından katıldığınız, mutluluğumuza mutluluk kattınız. Belediye Başkanı olarak tabi ki, çocuğumuzun nikahını kıymayı Allah bize nasip etti. Hepinize şükranlarımı arz ediyorum. Çok farklı bir duygu. Anlatılması
güç bir durum. Binlerce nikah kıydım ama bu çok farklıdır" diye konuştu.

Nikah masasına oturan Başkan Fakıbaba, şahitleri sahneye davet etti. Fakıbaba daha sonra nikah merasimine başlayarak, kızı Esin'e mikrofon uzattı. Kızına adını soyadını, annesinin, babasının ve dedesinin adını sordu. Damadı Kemal Dedeoğlu'na da anne ve babasının adından sonra kayınvalidesinin adını da soran Başkan Fakıbaba, kızının evliliğini ilan etti. Başkan Fakıbaba, nikah cüzdanını Esin'e teslim ederken, abisi Zeki Fakıbaba'dan izin isteyerek, "Müsaade ederseniz kızımın evlenme cüzdanını kendi ellerimle vermek istiyorum. Kızıma evlenme cüzdanını ben vereyim ki kocasının ve birbirlerinin kıymetini bilsinler" ifadesini kullandı.

Başkan Fakıbaba, evlilik cüzdanını daha sonra kızana teslim ederek dakikalarca sarıldı. Esin ve Kemal çiftinin nikah şahitliğini ise Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın ağabeyi Zeki Fakıbaba ile kız tarafının yakını olan Rıfat Dedeoğlu yaptı. Nikah töreninin ardından davetlilere nikah şekeri ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 17:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?