5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fakıbaba, öğrencileriyle buluştu

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, belediyenin imkanlarıyla ÖSS'ye hazırlanarak, başarı elde eden öğrencilerle bir araya geldi.


Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, öğrencileri elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik eden Başkan Fakıbaba, öğrencilere Şanlıurfa Belediyesi tarafından eğitim bursu verileceğini kaydetti. Toplantıda öğrencilere hitap eden Fakıbaba, "Sizlerle gurur duyuyorum. Belediyemizin ücretsiz olarak sağladığı ÖSS'ye Hazırlık Kursu'nda büyük emek sarf ederek bir üniversitede okuma hakkı kazandınız. Hayatınızın bundan sonraki sürecinde daha dikkatli ve programlı çalışarak, okulunuzdan başarıyla mezun olmanız gerekir" dedi.


Şanlıurfa Belediyesi olarak 300 öğrenciyi bu yıl ücretsiz olarak dershaneye gönderdiklerini hatırlatan Fakıbaba, 100 öğrencinin üniversitede okuma hakkı kazandığını belirterek, büyük bir başarı yakaladıklarını ifade etti. Fakıbaba, "Bu yıl 300 öğrencimizi ücretsiz olarak çeşitli dershanelerde ÖSS'ye hazırladık. Bu öğrencilerimizden 100'ü 4 veya 5 yıllık bir fakültede okuma hakkı kazandı. Şanlıurfa Belediyesi olarak bu öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Kazanamayan öğrencilerimize gelince, onlar sakın üzülmesinler. Biraz daha gayretle, daha iyi çalışarak bir sonraki sene ayrı başarıyı yakalayabilirler" diye konuştu.
Türkiye'nin sayılı üniversitelerinde önemli bölümlerde okuma hakkı kazanan 100 belediye öğrencisine kurasız ayda 75 YTL eğitim yardımı vereceklerini ifade eden Başkan Fakıbaba, eğitime destek kapsamında ücretsiz ÖSS kursu ve eğitim yardımlarının bu yılda devam edeceğini söyledi.


Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya Başkan Fakıbaba'nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe ve Proje Koordinatörü Meral Sepetçioğlu katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 14:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?