5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fakıbaba: 'Bu bir halk hareketidir'

Şanlıurfa Belediye Başkanı ve Şanlıurfa Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet Eşref Fakıbaba, el ele vererek Şanlıurfa'nın dünya kenti haline gelmesi için bütün çabayı sarf edeceklerini, kendisi ile ilgili iddiası bulunan şahısların sorularını cevapsız bırakmayacağını ve merak edilen her şeyi şeffaf bir şekilde açıklayabileceğini söyledi.

Belediye başkan yardımcılarıyla basın toplantısında kentteki yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya gelen Fakıbaba, adaylığını bağımsız olarak koyması ile ilgili en güzelinin hayırlısı olduğunu belirterek, "El ele vereceğiz; çünkü bir tane Urfa var, başka Urfa yok. Eğer hakkımda, ailemin hakkında hayırlı değilse; istemiyorum zaten. Ben ikinci dönemde başarısız olacaksam; Allah nasip etmesin. Gelirimizin her ay yüzde 25'ini eski borçlara ayırıyoruz. Her ay ortalama 1 trilyon eski borçları ödüyoruz" dedi.


Seçim sürecinde kendisinin propagandasını halkın yaptığını ifade eden Fakıbaba, "Ben bu dönem sadece çay paralarını ödemedim, onu da ikinci dönem ödeyeceğim. Seçim kampanyamı bile halk yürütüyor. Bu bir halk hareketidir. Ben bir şey yapmıyorum. Vatandaş beni seviyor ve beni savunuyor. Kazanırsam Avrupa bizi takip edecek" diye konuştu.

Belediye başkanlığı koltuğunun kendisine menfaatin aksine çalışma azmi verdiğini kaydeden Fakıbaba, "Belediye başkanlığı bana sevgi, hizmet, gurur ve çalışma azmi verdi. Koltuk anlamında hiçbir şey vermedi. Ben o koltuğu halk için kullandım. Acaba fakirlerime ne yapabilirim, Şanlıurfa için neler yapabilirim diye düşündüm. Allah'ın izniyle seçilirsem; heyecanım iki kat artarak 1 Nisan'da göreve başlayacağım" şeklinde konuştu.

Şehirciliğin okulu ve diploması olmamasına rağmen, kendisinin bu görevi 5 yıl boyunca çift mesai şeklinde yaptığını sözlerine ekleyen Fakıbaba, "İnsanlar 10-15 yıl belediye başkanlığı yaparsa hatırlanmazlar, iyi, güzel hizmetler yaparlarsa hatırlanırlar. 8 tane tapum yani 750 bin lira karşılığında mal varlığım var. Talip çıkarsa, satabilirim" dedi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fakıbaba, kendisi ile ilgili iddiaları cevaplandırdı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 14:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?