5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fakıbaba: Koltuk sevdalısı değilim

Şanlıurfa Belediye Başkanı, Bağımsız Belediye Başkan adayı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, koltuk sevdalısı değil, Şanlıurfa sevdalısı olduğunu söyledi.

Fakıbaba, Haleplibahçe ve Hayati Haranı Mahallesi'nde bir gecede 2 ayrı seçim bürosu açılışına katıldı. Haleplibahçe'de Saadet Partisi (SP) İl Genel Meclis üyesi adayı İbrahim Aslan'ın seçim bürosu açılışında konuşan Başkan Fakıbaba, "AK Parti treninden inmiş olabilirim ama ben halkın trenine bindim. Bu trenden halk istemediği sürece beni kimse indiremez" dedi.

Kendisini "Koltuk Sevdalısı Olmakla" suçlayanlara yanıt veren Başkan Fakıbaba, "Ben hayatımda koltuk sevdalısı olmadım. Ama hizmet sevdalısı oldum. Ben halkımı seviyorum. Çocuklarımızın geleceğini düşünüyorum. Allah şahittir, ben hayatımda hiç koltuk sevdalısı olmadım. Benim bir sevdam var. O da Şanlıurfa sevdasıdır" diye konuştu.

Şanlıurfa ile ilgili hayalleri olduğunu belirten Fakıbaba, "Malum kişiler dediler ki, 'Sen bize yaramıyorsun. Seni biz AK Parti'ye aday etmeyeceğiz. Bu trene bindirmeyeceğiz.' Ama ben direttim gittim aday oldum. Beni trenden indirdiler. Allah'a şükür ki, ben halkın trenine bindim. 7 vagonlu trenden beni indirmiş olabilirler ama halkın treninde halka ters hareket etmediğiniz takdirde, halkın menfaatlerini gözettiğiniz takdirde kimse sizi halkın treninden indiremez" şeklinde konuştu.

Göreve geldiği 5 yıllık süreçte özellikle Haleplibahçe ve çevresindeki mahallelerde yaptığı hizmetleri anlatan Fakıbaba, yürütülen hizmetlerin eskisi ile yenisi arasında kıyaslamalarda bulundu. Fakıbaba, ayrıca 2. dönemde uygulamaya koymayı planladığı projeleri açıkladı. Haleplibahçe'deki seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Bağımsız Belediye Başkan Adayı Fakıbaba daha sonra Hayati Harrani Mahallesi'nde yine SP İl Genel Meclisi adayı Cuma Demir'e ait bir seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Her iki seçim bürosu açılışında Başkan Fakıbaba ve beraberindekileri kalabalık bir hak topluluğu karşıladı. 7 Milletvekilini protesto etmek amacıyla ceketlerin kullanıldığı açılışlarda, havai fişek gösterileri geceye renk kattı. Her iki seçim bürosu da görkemli bir şekilde hizmete açıldı.

Bağımsız Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'yı sonuna kadar desteklediklerini ifade eden SP İl Genel Meclis Adayı İbrahim Aslan, seçim bürosu açılışında kendilerini yalnız bırakmayan tüm dostlarına teşekkür ederken, yerel seçimlerin 29 Mart akşamı hem Fakıbaba hem de Saadet Partisi'nin zaferi ile sonuçlanacağını iddia etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 16:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?