3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Fakıbaba engelledi!

AK PARTİ'DEN ŞANLIURFASPOR'A YARDIM AÇIKLAMASI

AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür, yazılı bir açıklama yaparak Şanlıurfaspor futbol takımının sürekli bir gelir sağlanması gerektiğini belirterek, herkesi destek olmaya çağırdı. Düşünür, Bank Asya Ligi'ne çıkabilmek için Yükselme Gurubu'nda oynama başarı ve hakkını elde eden Şanlıurfaspor'a her türlü desteği vermenin bir zorunluluk olduğunu, ancak Şanlıurfaspor'a bağışı Belediye başkanı Fakıbaba'nın engellediğini söyledi.

Şanlıurfaspor Derneği'nin 04.01.2010 günü Belediye meclisinde görüşülmek üzere yaptığı başvurunun AK Parti Meclis gurubunca değerlendirilmiş olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür, "Yükselme gurubunda oynama başarı ve hakkını elde eden takımımıza her türlü desteği vermek bir zorunluluktur. Bunun için sürekli bir gelir sağlanması gerektiği kanaatine vardık. Şanlıurfspor Derneği'nin su faturalarına aylık 1 TL'nin bağış olarak eklenmesi talebi grubumuzca da uygun bulundu. Ancak bağış olarak

ifade edilen bu aylık 1 TL'nin bağış olabilmesi ve bağış yapmanın ruhuna aykırı olmaması için abonelerin rızasının şart olduğunu düşündük. Abonenin yani, vatandaşımızın rıza ve muvafakkıyeti alınmadan su faturalarına yansıtılacak 1 TL'nin hukuka aykırı olacağını, iptal edilebileceğini, gasp gibi algılanacağını ve gerçekten bağış yapmak isteyenlerin de inat edip vermeyeceklerini belirttik. Belediye Başkanımız, 'su faturalarına aylık 1 TL ekleyelim, vermek istemeyenler gelip başvursun iptal edelim' dedi.

Bizde bu yaklaşımın doğru bir yaklaşım olmayacağını, vatandaşın cebindeki parayı aldıktan sonra, 'gel vermek istemiyorsan bana yazılı başvur, paranı geri vereyim' demenin hukuka ve ahlaka aykırı olacağını söyledik. Bize söylenen 'Şanlıurfaspor'a 1 TL verilmelidir' ancak adı üstünde bu 1 TL bağıştır. Yani gönüllülük esasına dayalıdır. Gönüllü olmazsa, rızaya dayanmazsa bağış olmaz, gasp olur, haraç olur, buna hakkımız yoktur. Biz mecliste su faturalarına aylık 1 TL eklenmesi için karar alalım. Ancak

aldığımız kararın hukuka ve vatandaşın rızasına dayalı olması için fatura yatırma esnasında vatandaştan Şanlıurfaspor'a aylık 1 TL bağış için veznede hazır bulunan matbu olarak hazırlanmış ve çoğaltılmış dilekçeye bir imzasını isteyelim. Bize dediler ki, 'vatandaş dilekçe yazıp getirmez' biz dedik ki, 'vatandaşın dilekçe yazıp getirmesini beklemeyelim. Matbu hazırlanmış dilekçeye imzasını yani rızasını alarak bu bağışı isteyebiliriz.' Belediye Başkanı, 'bu olmaz. Bu şekilde talebi oylamaya sunmam' dedi.

Bizde 'Sayın başkan, biz halkın temsilcisiyiz. Şanlıurfaspor hepimizin. Sadece sizin değil. Madem bir talep var oylarımıza sunun kabul edelim. Takımımıza bir gelir sağlayalım. Şayet elde edilecek gelir az olursa biz ek gelir yollarına da bakalım' Sayın Fakıbaba, dediğimiz olmazsa hiçbir gelir gelmesin mantığıyla oylarımıza da sunmadı. Oradaki meclis üyelerinin oyuna sunmadan talebi geri çekti. Yani Şanlıurfaspor'un talebi oylanmadan geri çekildi. Oylanıp reddedilmiş değildir. Oylansaydı hem vatandaşımızın

rızasına dayalı bir bağış toplanmış olacak, hem de Şanlıurfaspor'a sürekli bir gelir elde edilecekti" dedi.

AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür, Fakıbaba'nın demokratik yaklaşıma aykırı ve keyfi olarak Şanlıurfaspor'un talebini oylamayıp takımının sürekli bir gelir elde etmesini engellemiş olduğunu söyledi.

"Oysa biz yapılacak 1 TL'lik bağışlarla takımımıza çok ciddi bir gelir elde edileceğini düşünüyorduk" diyen Av.Düşünür konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hatta rıza dışı olursa vatandaş vermek istemez veya dava açarak bu uygulamayı iptal ettirip takımın geliri kesilir diye bizim önerdiğimiz yolda iptal edilme riski olmadan sürekli bir gelir elde edilmiş olurdu. Ama gelirin önü kesildi. Halbuki biz önerimizde, elde edilecek gelir az olursa başka kaynaklardan da aktarma yapılabileceğini söyledik. Takımımızın desteklenmesi için Şanlıurfa Otogarı içindeki otopark işletmeciliği veya mezbahane işletmeciliği buda olmazsa ana caddelerden birinin bir kısmında gün

içersindeki belli saatlerde park eden araçlardan otopark ücreti alınması uygulaması başlatılarak bu gelir de Şanlıurfaspor'a tahsis edilebilir. Yeter ki takımımız Bank Asya ligine yükselsin. Şanlıurfaspor'un başarısından hepimiz gurur duyarız. Ancak burada amaç, Şanlıurfaspor'a gelir elde etmek olmadığından yani amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğundan bu istek mecliste oylanmadı. Oylanmadan geri çekilen bu talep, amaç bağcıyı dövmek olduğundan sanki AK Partili meclis üyelerince reddedilmiş gibi basına servis edildi."

AK Parti İl Başkanı Av. Düşünür, bu yaklaşımdan çok büyük üzüntü duyduklarını, vatandaşların yanlış bilgilendirilerek bir nevi kandırılmak istendiğini, daha öncede aynı yöntemle AK Partili meclis üyelerinin hizmetlere engel olduğu dedikodularının ortaya atıldığını belirtti. Somut bir örnek olmadığından inandırıcı bulunmadığını kaydeden Düşünür, Şanlıurfa'nın bu tür basit dedikodu ve polemiklerle vakit kaybetmesini istemediklerini, her türlü hizmete olduğu gibi Şanlıurfaspor'a da destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Bu arada, Belediye Başkanı Fakıbaba ise, geçtiğimiz günlerde Şanılurfaspor'a gelir sağlanması için 1 TL'lik su fatura bedelinin AK Parti tarafından engellendiğini açıklamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 16:23:01
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 18:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?