5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fakıbaba kursu gezdi

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Yoksullukla ve İşsizlikle Mücadele Derneği ile İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürlüğü işbirliğinde, Özelleştirme Sosyal Destek Projesi (ÖSDP) kapsamında yürütülen, "Taş Oymacılığı" kursunu ziyaret ederek ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kültürel ve tarihi mimari yapılarıyla günümüze ışık tutan peygamberler diyarı Şanlıurfa'da "Taş Oymacılığı" sanatını yaşatmak amacıyla, Şanlıurfa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Sosyal APK Birimi öncülüğünde başlatılan, "Taş Oymacılığı" kursu, birisi bayan olmak üzere 25 kursiyeri ile çalışmalarını düzenli bir şekilde sürdürüyor. Şanlıurfa Belediyesi'ne ait İlk Adım Rehabilitasyon Merkezi'nde kursiyerler tarafından düzenlenen sabah kahvaltısına katılan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kursiyerlerin yaptığı eserlere hayran kaldığını kaydetti.

Kahvaltıda kursiyerlerle fikir alış verişinde bulunan başkan Fakıbaba, yaptığı açıklamada, "Öncelikle bu işe gönül veren 25 kursiyer arkadaşımızı tebrik ediyorum. Aldıkları eğitimler sonucunda çok güzel eserler ortaya koymuşlar. Başarılı çalışmalarından ötürü hepsini teker teker kutluyorum. Kursiyerlerimizin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen hocalarımıza, belediye çalışanlarına ve Türkiye İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimiz kendi aralarında bir kahvaltı vereceklerini ifade ettiler. Bende onların bu nazik davetlerini kurmayıp onlarla birlikte bir kahvaltı yaptım" dedi.

2009 yılında "Eski Urfa" diye adlandırılan bölgede briket ve tuğla yapıların tamamen yasaklanacağını ifade eden Başkan Fakıbaba, buralarda mimari yapılara uygun taşlar kullanılacağını sözlerine ekledi.

Şanlıurfa Belediyesi'ne ait İlk Adım Rehabilitasyon Merkezi'nde verilen kahvaltıya Başkan Fakıbaba'nın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, Türkiye İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman, Koruma Amaçlı İmar Birimi'nden Mimar Cevher İlhan, Şanlıurfa Yoksullukla ve İşsizlikle Mücadele Derneği Yetkilisi Hakkı Murat, Proje Koordinatörü Meral Sepetçioğlu ve kursiyerler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 17:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?