5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fakıbaba Siyaset Akademisi'nde

AK Parti Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) Başkanlığı tarafından organize edilen Siyaset Akademisi'nin bu haftaki konuğu, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba oldu.

29 Mart 2009'da gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde; yerel yönetimlerin değişik kademelerine daha nitelikli insanlar kazandırmak, geleceğin ilkeli siyasetçilerini yetiştirmek ve yerel siyasette kadınların katılım düzeylerini arttırmak hedefinde olan AK Parti Siyaset Akademisi'nde katılımcılara, yerel yönetimlerle alakalı önemli bilgiler aktarılıyor. Karaköprü Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seansta, Şanlıurfa ve belediyecilik deneyimlerini katılımcılara aktaran Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 5 yıla yakın bir süredir gerçekleştirdikleri hizmetleri özetledi.

Konuşmasına siyaset öncesi görev yaptığı doktorluk mesleğinden başlayan Başkan Fakıbaba, doktorluk ile siyaset arasında bir fark olmadığını, ikisinin de temelinde insan odaklı hizmet anlayışının yattığını söyledi. Şanlıurfa için birilerinin elini taşın altına koyması gerektiği bir dönemde bu göreve talip olduğunu hatırlatan Fakıbaba şöyle konuştu:

"Urfa kötü bir durumdaydı. Bu işi başaracağıma inanıyordum. AK Parti’ye gönül veren bir ekip vardı. Bu ekiple birlikte seçimlere girdik ve büyük bir başarı kazandık. Seçim öncesinde benim projelerim yok diyordum. Dürüst çalışacağım, şeffaf olacağım ve Urfa için çalışacağım dedim. Bu sözümü de tuttum. Belediye vatandaşlarımıza güven vermiyordu. Güven veremiyorsanız başarılı da olamazsınız. Biz güven veren bir belediye olduk. Adil olduk, herkesi kucakladık. İyi bir ekip kurduk, kurumsallaştık. Kalite ödüllerini birbiri ardına aldık. Projeler birbiri ardına geldi, gerçekleşti. Torpil bizim belediyemizde olmadı. Bana özel çıkarlarınız için gelmeyin dedim. Belediyenin çıkarları benim için önemlidir. İşimizi sevdik. Çünkü işini sevmeyen başarılı olamaz. Takım oyununa uyduk başarılı olduk. Sivil toplum kuruluşlarının önerilerine değer verdik, ortak akıl meydana getirdik."

Siyaset Akademisi'ne AK Parti İl 2. Başkanı Cuma Ağaç, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, Belediye Meclis Üyesi Hülya Kafaf, il, ilçe ve belde teşkilatı yöneticileri ve partililer katıldı.
Siyaset Akademisi, 1 Kasım - 31 Aralık 2008 tarihleri arasında Şanlıurfa başta olmak üzere Adıyaman, Afyon, Ağrı, Artvin, Batman, Bolu, Burdur, Çanakkale, Iğdır, Kastamonu, Kahramanmaraş, Mersin, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Tekirdağ, Van ve Yozgat illerinde toplam sekiz hafta sürecek eğitim faaliyetlerini içeriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 14:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?