4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Fakıbaba tarihi kentler konferansında

BAŞKAN FAKIBABA, DÜNYA TARİHİ KENTLER KONFERANSI'NA KATILDI

12. Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansı, Japonya'nın tarihi şehirlerinden Nara şehrinde gerçekleşti. Konferansa Türkiye'yi temsilen Şanlıurfa, Konya ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri katıldı.

Şanlıurfa'dan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu katıldığı konferansta, Konya'da gerçekleştirilen 11. Dünya Tarihi Kentler Konferansı'nın sonuç bildirgesi okundu. Hotel Nikko Nara International Kongre Salonu'nda gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan Nara Belediye Başkanı Gen Nakagawa, 2010 yılının Nara'nın Japonya'da başkent oluşunun 1300'üncü yılı olduğunu belirterek, yılda 14 milyon turistin bu tarihi şehre geldiğini söyledi. Nara'nın, "Antik Nara

Anıtları" ile UNESCO Dünya Kültür Mirası'na alındığını kaydeden Nakagawa, Dünya Tarihi Kentler Birliği'nin böyle bir atmosferde gerçekleşmesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Konferansın son derece faydalı geçtiğini belirten Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Japonya'da geçirdikleri zaman zarfında kendilerine gösterilen misafirperverliğe hayran kaldıklarını da ifade ederek, "Her fırsatta dile getirdiğim bir söylemi tekrar ifade etmek istiyorum. 11 bin 500 yıllık tarihi geçmişe sahip

Şanlıurfa'nın Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Dünya Tarihi Şehirler Birliği üye şehirleri olarak bizler tarihi şehirlerdeki kültürel sürekliliği sağlamak adına kentimizde daha çok çalışmayı vaat ediyoruz. Bu amaç doğrultusunda tarihi şehirlerle ilişkili ve sorumluluk duyan kurum ve kuruluşları 'kültürel yönetişim' çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz" dedi.

12. Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansı kapsamında Japonya'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezen Belediye Başkanı Fakıbaba ve beraberindeki Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu gezi boyunca Japon dostlarıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

BAŞKAN FAKIBABA, DÜNYA TARİHİ KENTLER KONFERANSI'NA KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 12:03:01
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 20:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?