5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fakıbaba'dan 29 Ekim mesajı

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Cumhuriyet, eşitlik, özgürlük ve uygarlıktır. İnsanlık onurunu her şeyin üstünde tutmaktır. Cumhuriyet, cehalete, yoksulluğa, fukaralığa, çaresizliğe karşı verilen mücadelenin adıdır" dedi.

Hoşgörü, birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde birlik ve beraberlik içersinde el ele vererek Cumhuriyetimizi nice bin yıllara taşıyacağımıza yürekten inandığını kaydeden Başkan Fakıbaba, Cumhuriyetin, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı olduğunu vurguladı.

Başkan Fakıbaba, mesajında şu sözlere yer verdi:


"Tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutluyorum. Büyük milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Cumhuriyetin 85. yılını kutluyoruz. Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyet ezelden ebede akıp giden tarihimizde çok önemli bir aşamadır. Cumhuriyet, tarihin şafağından beri var olan milletimizin tarih içindeki büyük yolculuğunun çok önemli bir anında ona yepyeni bir hayatiyet kazandıran, yepyeni ufuklar açan muhteşem bir olaydır. Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Hoşgörü, birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, birlik ve beraberlik içersinde el ele vererek cumhuriyetimizi nice bin yıllara taşıyacağımıza yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; hepinize sevgilerimi, saygılarımı, en iyi dileklerimi sunuyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 16:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?