5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fakıbaba'dan basına şehir turu

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcıları M. Fevzi Yücetepe, Habib Arslan ve İbrahim Güllüoğlu ile birlikte, hizmette 4. Yıl Bilgilendirme Toplantısı kapsamında Şanlıurfa'da görev yapan ulusal ve yerel medya mensuplarına belediye hizmetlerini yerinde anlatmak amacıyla bir şehir turu düzenledi.

Belediyeye ait otobüs ile gerçekleştirilen şehir turu kapsamında gazetecilere sırasıyla, Karakoyun deresi ıslah çalışmaları, mezarlıklar, Haleplibahçe projesi, Balıklıgöl zemin kaplaması, Yakubiye-Kalkan'da sürdürülen duble yol çalışmaları, Dem-et arkası yol genişletme çalışması, Akçakale yolu üzerindeki belediyecilik hizmetleri, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi, Yenice'deki arsa satışları konut çalışmaları, ŞUTİM, Köprülü Kavşaklar, Çevre yolu, Esentepe, yeni otogar yeri ve Necmettin Cevheri Bulvarı üzerindeki orta refüj ve çimlendirme çalışmaları gibi hizmetler anlatıldı. Yaklaşık 3 saat süren gezide, ayakta duran ve sürekli belediye hizmetlerini bir basın mensuplarına aktaran Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, zaman zaman gündemdeki eleştirilere de yanıt verdi.

Kent merkezinde sürdürülen kaldırım ve orta refüj çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Şanlıurfa'nın modern ve yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ben ve ekibim gece gündüz demeden çalışıyoruz. Mevcut kaldırımların tamir görmesi gereken bölgelerini haklı olarak tamirattan geçiriyoruz. Bazı kişiler bunu farklı anlamda lanse etmeye çalışıyorlar, halbuki bunun gerisinde hiçbir art niyet olamaz. Yürütülen tüm belediyecilik hizmetleri halkımızın yararınadır. Bunun aksine zaten bizler izin vermeyiz" dedi.

Farklı görüşlere ve yorumlara konu olan yeni otogar yerini, hem çevre yolu güzergahından hem de Esentepe'nin üzerinden basın mensuplarına gezdiren Başkan Fakıbaba, bu alanın Otogar yeri olarak belirlenmesindeki doğruluğun nedenlerini bir kez daha anlattı.

Fakıbaba, "Bizler dar gelirli yoksul halkın daima yanında yer aldık, almaya da devam edeceğiz. İlk gün ne söylediysem şimdi de onu tekrarlıyorum. Esentepe, yeni otogar yeri için mevcut yerlerin en iyisidir. Şanlıurfa'da yaşayanlar otogara gelmek istediğinde tek bir araçla fazla maddi külfete girmeden gelmiş olacak. Bizim için en önemli neden bu. Yeni Otogar yerinin belirlenmesi sırasında düzenlediğimiz toplantılarda belirtilen yerin projeye uygun olmadığını iddia eden varsa gelsin söylesin, en uygun yeri beraber belirleyelim dedik. Ancak o süreçten sonra bizlere gösterilen yerler arasında en uygun yerin burası olduğu kanaatine vardık" diye konuştu.

Daha sonra Başkan Fakıbaba, düzenlenen gezisinin ardından Dedecan Ocakbaşı'nda basın mensupları ile yemek yedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 12:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?