5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fakıbaba'nın kadınlarla çay sohbeti

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, her hafta bir mikrokredi üyesi bayanın evine konuk oluyor ve komşu bayanların sorunlarını dinliyor.

Her geçen gün yeni bir uygulamaya imza atan Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba, eşi Gül Fakıbaba ve Gıda Bankası-Mikro Kredi Sorumlusu Hakkı Murat ile birlikte Bağlarbaşı Mahallesi'nde ikamet eden Mikro Kredi Üyesi Adile Uslu'nun evine konuk oldu. Düzenlenen 'Çay Saati ile Başkan Fakıbaba'ya iletilen sorunların çoğunluğu yine belediyecilik hizmetlerinden ziyade iş ve nakdi yardım talepleri oldu.

Bayanların yine büyük ilgi gösterdiği toplantıyı 'Çay Saati' olarak nitelendiren Başkan Fakıbaba, her hafta ayrı bir mikro kredi üyesinin evine konuk olduklarını belirterek, gerçekleştirilen çay saatinde komşu bayanların sorunlarını dinlediğini kaydetti. Fakıbaba, "Her hafta bir mikro kredi üyesi bayanımızın evine konuk oluyoruz. Bu hafta Bağlarbaşı Mahallesi'nde ikamet eden Adile Uslu'nun evinde bir araya geldik. Adile Hanım'a ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çay saatinde bayanlarımızla bir araya geliyor, onların sorunlarını dinliyoruz. Toplantılarımız devam edecektir" dedi.

'Çay Saati' uygulamasını değerlendiren Mikro Kredi Üyesi Adile Uslu, uygulamanın oldukça faydalı olduğunu belirterek, evlerinde misafir ettikleri Başkan Fakıbaba'ya mahallede yaşanan tüm sorunların rahatlıkta aktarıldığını söyledi. Uslu, "Başkan Fakıbaba, mikro kredi üyesi bayanlara çay içmeye geleceğine dair söz vermişti. Başkanımız verdiği sözünde durdu. Bizim eve gelerek konuk oldu, bizlerde kolu komşuya başkanın geleceğini haber verdik. Onlarda bizde toplandılar ve sorunlarını Başkan Fakıbaba'ya rahatlıkla aktardılar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 17:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?