5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fakıbaba'nın seçim bürosu açıldı

Şanlıurfa'nın tek Bağımsız Belediye Başkan adayı, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Uçaksavar Kavşağı’nda bulunan seçim bürosu, düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Binlerce vatandaşın katıldığı açılış töreninde adeta izdiham yaşandı. Yerel seçimler öncesinde Bağımsız Belediye Başkanı Fakıbaba için bestelenen türkülerin birer birer seslendirildiği gecede, Ali Toprak'ın Başkan Fakıbaba'ya uyarladığı türküsü ise büyük beğeni topladı. Coşkuyla dinlenen türkü sırasında özellikle bayanların türküye eşlik etmesi ise dikkat çekti.

Seçmenlere hitap eden Başkan Fakıbaba, "Şanlıurfa'da 29 Mart gecesi tarih yazılacak. Ulusal basın kuruluşları 29 Mart gecesi Şanlıurfa'yı konuşacak. 30 Mart sabahı ise Türkiye'de siyasi bir deprem olacak. Herkes Şanlıurfa'da yaşanan demokrasi dersini bundan böyle kendisine bir örnek teşkil edecek. Çünkü Şanlıurfa'da yaşanan halk hareketinin önüne kimseler geçemez" dedi.
Son günlerde gündemdeki meselelere açıklık getiren Başkan Fakıbaba, olası bir seçim hamlesine karşın seçimlere bağımsız aday olarak girdiğini ancak il genel meclisi ve belediye meclis üyelerinin seçime Saadet Partisi çatısı altında girdiklerini kaydetti.

Yenişehir Uçaksavar Kavşağı’ndaki seçim bürosu açılışının ardından Belediye Meclis Üyesi adayı Habib Arslan, Mehmet Fevzi Yücetepe, İl Genel Meclis Üyesi adayı Ömer N. Kapaklı ve diğer kurmayları ile Sırın Mahallesi’ne geçen Başkan Fakıbaba, burada Halil Üçbudak adlı vatandaşın organize ettiği toplantıya katıldı.
Sırrın sakinlerine hitap eden Başkan Fakıbaba, mahallede yaşanan tapu sorununa ve diğer sorunlara çözüm üretecekleri sözünü verdi. Sırrın Mahallesi'ndeki toplantıdan sonra Şanlıurfa Muhacirler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne giden Başkan Fakıbaba ve kurmayları burada merak edilen soruları yanıtladı.

Fakıbaba'nın son durağı ise, Türkiye Muhtarlar Derneği (TMD) Şanlıurfa Şubesi oldu. TMD Şube Başkanı Hüseyin Korkmaz ve diğer muhalle muhtarları ile bir araya gelen Başkan Fakıbaba, muhtarlarla görüş alışverişinde bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 14:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?