5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fakıbaba'ya müzisyen desteği

Şanlıurfa'da konukevinde sıra geceleri düzenleyen Dostlar Saz Grubu, yerel seçimlere hazırlanan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya beste yaparak destek verdi.

Beyzade Konukevi'nde sıra geceleri düzenleyen Dostlar Saz Grubu, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya olan sevgilerini göstermek için beste yaptı. Şanlıurfalı bestekarlar Yusuf Kaplan tarafından 'Doktor Kolun Salladı' ve Hüseyin Karabulut tarafından 'Sen Büyüksün Fakıbaba' isimli bestelerin yanı sıra, halk arasında bilinen 'Pala Remzi' şarkısının müziği üzerine söz yazılarak yapılan parçayla Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya destek veriliyor.

Bestelerini 7 kişilik ekiplerle hem çalan hem de söyleyen Dostlar Sıra Gecesi Grubu, şimdiden ilgi toplamaya başladı. Belediye Başkanı Fakıbaba'ya yaptıkları bestelerle destek veren Dostlar Sıra Gecesi Grubu, AK Parti'den aday gösterilmemesi üzerine istifa ederek, Saadet Partisi'nden Şanlıurfa için Belediye Başkan adayı olan Fakıbaba'yı seçim sürecinde yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Ulusal anlamda adından sıkça söz ettiren besteler yapan Şanlıurfalı bestekar Yusuf Kaplan, Belediye Başkanı Fakıbaba için 'Doktor Kolun Salladı' isimli şarkıyı bestelediğini belirterek, "Biz çok eskiden beri böyle bir hizmet görmedik. Yapılanlar ortada. Bunu kalkıp da ezbere konuşmuyor kimse. Tabi ki Fakıbaba'yı çok sevdiğimiz için böyle bir şey yaptık. Şuan iki beste yaptık. Sevgiyi kalbimizle, bestelerimizle yapıyoruz. Urfa halkı Fakıbaba'yı benimsemiş durumda. Benim Fakıbaba'dan bir menfaatim yok, kimsenin de yok. Diliyoruz ki başımızda bundan sonra hep Fakıbaba olsun" dedi.

Fakıbaba için 'Sen Büyüksün Fakıbaba' isimli eseri besteleyen bir diğer besteci Hüseyin Karabulut ise, Fakıbaba'yı yaptığı hizmetlerinden dolayı çok sevdiklerini ve bu sevgiden dolayı destek anlamında beste yaptığını dile getirerek, "Urfamızı güzelleştiren Fakıbaba'nın bize ve Urfa'ya gösterdiği babalığı herkes biliyor. Biz de sanatçı olarak, ekibimle birlikte böyle bir şey yapmaya karar verdik. Zaten sandıkta da belli olacak. Fakıbaba zaten gönlümüzde bir başka. Bu besteyi ekibimle birlikte
seslendirdiğimi için daha mutluyum. İnşallah hayırlı olur. Dışarıdan gelen insanlar Urfa'yı çok temiz bir şekilde görüyorlar. Turizme önem verdi, sıra gecesine önem verdi. Biz onun sayesinde şuanda Urfa'da belki 30-40 tane grup ekmek yiyiyor. Fakirin, fukaranın babası oldu. O yüzden biz de bu emeklerine karşılık ufacık olsa da, destek verelim dedik. İnşallah kazanır ve bizim başkanımız olur" şeklinde konuştu.

Yaptıkları besteleri albüme dönüştürmeyi düşündüklerini söyleyen grup üyeleri, Belediye Başkanı Fakıbaba'yı seçim sürecinde yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 11:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sadettin ateş IP: 88.254.91.xxx Tarih : 25.03.2009 10:38:11

heryıla yıl katan fakıbaba