5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fazla sulama bu hale getirdi

Şanlıurfa'nın Akçakale ve Harran Ovası'nda sulama mevsiminin başlaması ile birlikte, su ile ilgili sorunlarda kendini göstermeye başladı. Ovada fazla sulama yapılınca, su birikintileri arazilerde ve yollarda tehlike oluşturmaya başladı.


Akçakale Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, konu ile ilgili olarak geçen yıl da hatırlatma yapıldığı belirtildi. Yapılan açıklamada şöyle denildi; "Sulama sezonunun başlaması ile birlikte, sulama fazlası suların yola bırakıldığı tespit edilmiş ve gerekli yerlere uyarıda bulunulmuştur. Konu ile ilgisi bulunan köy muhtarlarına, çiftçilere ve sulama birliklerine tedbir alınması için bilgilendirme yapılmıştır. Ancak buna rağmen çiftçilerin gereken hassasiyeti göstermediği tarafımızdan tespit edilmiştir. Yolların sulardan korunması, yol şevillerine su bırakılmaması gerektiği hususunda, çiftçilerin hassasiyet göstermesi gerekir. Yollar, kamunun malı olması itibarı ile herkesin yol hususunda duyarlı olmasını bekliyoruz. Yolların atık sulardan korunması için köy muhtarlarımıza ve sulama birliklerine çok görevler düşmektedir. Muhtarlar ve sulama birlikleri yollara su bırakan çiftçileri uyarmalı ve su bırakanlar hakkında tutanak düzenlemelidir. Kaymakamlık olarak geçen yıl sulama birlik başkanları, köy muhtarları ve ilgili kurumlar ile toplantı yaparak gerekli çalışmaların yapılaması hususunda bilgilendirme yaptık. Ancak bu uyarılara rağmen bazı çiftçilerimizin yollara su bırakılması hususunda ihmal davrandıkları gözlemlenmiştir. Çiftçilerden ve bölge halkından bahsedilen konu hakkında herkesin hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Çevreyi ve doğayı korumak bir vatandaşlık görevidir."


İlçe Kaymakamlığı'nın geçen yıl yapılan uyarılarına rağmen, bu yıl da çiftçilerin fazla sulama yaptıkları görüldü. Yetkililer, suları tarlalarında fazla bırakanlar için 150 YTL para cezasına uygulanacağını belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 12:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?