7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Fenalaşan turist ameliyat edildi

Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerlerini görmeye gelen 4 Güney Koreli turistten birisi, rahatsızlanınca Şanlıurfa'da hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tetkikler sonrasında Güney Koreli turist ameliyata alındı. 

Güney Kore'den bir ay önce tarihi ve turistik yerleri gezmek için Türkiye'ye gelen 4 Güney Koreli turist, önceki gün Şanlıurfa ziyaretine başladı. Kentin 40 derece sıcağında tarihi ve turistik yerleri gezen Güney Koreli turistlerden senarist Bae Jin Kyoung, rahatsızlanınca bugün sabaha karşı Özel Dünya Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Hastanede yapılan tetkiklerden sonra apandisit teşhisi konulan Bae Jin Kyoung'in arkadaşları, durumu Şanlıurfa Belediyesi Turizm İrtibat Bürosu'na bildirdi. 

Büro ekiplerinden Adnan Demirkol ile Mahmut Çoban, Güney Koreli turistlerin ülkelerine telefon açmalarını sağladı. Güney Koreli öğrenci ve aynı zamanda film senaristi olan Bae Jin Kyoung'i hastanede ziyaret eden Adnan Demirkol ve Mahmut Çoban, daha sonra hastane doktoruyla görüştü. 

Görüşme sonrası Bae Jin Kyoung, bugün ameliyata alındı. Başarılı bir operasyon gerçekleştiren özel Dünya Hastanesi Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Keşküş, hastanın genel durumunun iyi olduğu ancak halen narkozun etkisinde bulunduğunu kaydetti. Dr. İbrahim Keşküş, ameliyatın küçüklüğü veya büyüklüğünün önemli olmadığını ifade ederek, "Önemli olan hastanın bize güvenip kendisini burada ameliyat ettirmesidir. Hastanın genel olarak sağlık durumu şu an çok iyi. Hastayla ilgilenen Şanlıurfa Belediyesine de teşekkür ediyorum" dedi. 

Bu arada Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Gülendar Açanal Güney Koreli Bae Jin Kyoung'u hastanede ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Güney Koreli senarist Bae Jin Kyoung'un başından ayrılmayan Oh Sung Yeob ise, 1 aydan beri Türkiye'de olduklarını söyleyerek, Türklerin kendilerine yaklaşımından dolayı teşekkür etti.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 17:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ebru ebe IP: 212.175.76.xxx Tarih : 14.06.2006 16:17:55
dr.ibrahim KEŞKÜŞ ' ü başarılarından dolayı tebrikl ediyorum bize onlar lazım