5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fenerbahçe :3 - Ş.Urfaspor :2

Fortis Türkiye Kupası C Grubu maçında Fenerbahçe, kendi sahasında Şanlıurfaspor'u ağırlıyor.


Maçın öyküsü

Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maça her iki takım da yavaş başladı. Öyle ki Fenerbahçe'nin uyanması için illa ki Kadıköy'ü buz gibi donduran Urfaspor golünü yemesi gerekti. Hayrullah'ın 15. dakikada attığı şık golün ardından Fenerbahçe de kendine geldi ve iki dakika sonra Selçuk'la eşitliği yakaladı.

Bu golün arkasından Fenerbahçe aşırı baskılı oynamasa da, kendini fazla sıkmadan başka pozisyonlar da buldu ve uzun süre sonra ilk 11'de forma giyen Kezman bu pozisyonlardan birinde topu boş kaleye göndererek moral topladı.

Maçın ikinci yarısında ise Fenerbahçe topa daha çok sahip olurken, Urfaspor da zaman zaman kontrataklarla çıkmaya çalıştı. Fenerbahçe'de golle buluşmayı çok isteyen İlhan Parlak bir türlü istediği vuruşu yapamazken, sarı-lacivertliler 77'de Vederson'la farkı ikiye çıkardı.

Ancak Fenerbahçe'nin yakasını bırakmayan konstrasyon sorunu yine yüzünü gösterdi ve bu golden yedi dakika sonra konuk takım Şenol'un kafasıyla farkı bire indirdi ve maç da bu skorla sona erdi. Ancak maçın ardından Fenerbahçeli taraftarların stadyumdan mutlu ayrıldığını söylemek yanlış olur herhalde.

Kadrolar 

 

 

 

 

 



Maçtan dakikalar

8' Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşu Vederson kullandı ve auta attı.

12' Urfa atağında Kâmil uzaktan şansını denedi, auta attı topu.

15' GOOL GOL GOL! HAYRULLAH NEFİS BİR GOLLE Ş.URFASPOR'U ÖNE GEÇİRDİ. Sağ çaprazda Selçuk'un pas hatasıyla topu kazanan Hayrullah, Volkan'ın önde olduğunu gördü ve şahane bir aşırtmayla topu ağlara göndererek Kadıköy'ü şok eden golü attı.

17' GOOL GOL GOL! SELÇUK BERABERLİK GOLÜNÜ ATTI. Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Vederson ortaya çevirdi, Aurelio topu ceza sahası dışındaki Selçuk'un önüne bıraktı ve bu oyuncu da düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru eşitledi.

19' Sağ kanattan gelişen atakta Colin Kâzım ortaya çevirdi, Kezman'dan önce kaleci Habip dokunarak tehlikeyi önledi. Atağında devamında Kâzım bir kez daha içeriye tek top oynadı ancak top kimseye değmeden auta çıktı.

29' İLHAN PARLAK GOLÜ KAÇIRDI. Sol kanattan gelişen atakta, savunmanın müdahele edemediği top penaltı noktası civarındaki İlhan'ın önüne düştü. Genç oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruş üstten auta gitti.

30' Urfaspor kornerinde Volkan hatalı çıktı ancak Gökhan'ın kafa vuruşu boşalan kaleye değil auta gitti.

32' KEZMAN NET POZİSYONU KAÇIRDI. Sol çaprazdan Vederson'un ortasına bomboş durumda kafayı vuran Kezman, kaleyi tutturamadı.

36' GOOL GOL GOL! KEZMAN GOLLE DÖNDÜ. Fenerbahçe atağında Aurelio'nun pasıyla geriden bindirme yapan Carlos buluştu ve çaprazdan çok sert vurdu. Kaleciden dönen topu Kezman boş kaleye göndererek takımını öne geçirdi.

38' KEZMAN YİNE GOLE YAKLAŞTI. R.Carlos'un yerden ortasına, Kezman ön direkte topukla dokundu, kaleci Habip direk dibinden kornere attı bu şık vuruşu.

41' Fenerbahçe'nin yaklaşık 25 metreden kazandığı serbest vuruşu R.Carlos kullandı, az farkla auta gitti bu vuruş.

41' KALECİ HABİP GOLÜ ÖNLEDİ. Sağ kanattan gelişen atakta Kâzım nefis bir çalımla ceza sahasına girerek, yerden bir pasla Kezman'ı buldu. Sırp golcünün kale sahasından yaptığı vuruşu kaleci Habip güçlükle kornere çeldi.

İKİNCİ YARI

46' Fenerbahçe 2. yarıya pozisyonla başladı. Kâzım'ın ceza sahası dışından yaptığı sert vuruş dışarıya gitti.

50' AURELİO GOLE YAKLAŞTI. Fenerbahçe atağında Aurelio bir anda topu önünde buldu ve bekletmeden kaleyi gördü. Habip'in son anda yaptığı müdahale sonucu top kornere çıktı.

53' Ş.Urfaspor kontratağı hızlı gelişti. Sol kanattan yapılan ortayı, arka direkte R.Carlos kafayla uzaklaştırdı.

56' Sağ kanattan Kâzım'ın ortasını Aurelio göğsünde yumuşatıp röveşatayla kaleye göndermek istedi. Arkaya açılan topu İlhan ortaya çevirdi ancak kaleci Habip bu topu kontrol etmeyi başardı.

57' İlhan, 18 çizgisinde Kezman'dan aldığı pası kaleye gönderdi, savunmaya çarpan top kornere çıktı.

58' İlhan bu kez de ceza sahası dışından aşırtma denedi ancak auta gitti top.

60' İlhan ceza sahası dışından kaleyi gördüğü anda vurdu bir kez daha, kaleci Habip rahat aldı.

61' URFASPOR'UN TOPU DİREKTEN DÖNDÜ. Hızlı gelişen Ş.Urfa atağında Şenol sol kanatta çizgiye yakın bir yerden ortaya çevirdi. Kaleye yönelen top direkten dönerken, Yasin gelen topu kornere attı.

64' Sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşu R.Carlos yine kaleye gönderdi, Önder'e çarpan top auta çıktı.

66' Habip bir an kalesini terk etti F.Bahçe atağında ancak Kezman'ın ceza sahası dışından yaptığı aşırtma vuruş çok cılız kaldı.

71' Urfaspor atağında sağ kanattan Abdullah çizgiye inip iyi ortaladı ancak F.Bahçe savunması bu topu savuşturdu.

77' GOOL GOL GOL! Selçuk'un ceza sahası dışından yaptığı sert vuruş kaleciden sekti ve kale ağzındaki Vederson topu rahatlıkla kaleye göndererek farkı ikiye çıkardı.

84' GOOL GOL GOL! URFASPOR FARKI BİRE İNDİRDİ. Sağ kanattan gelişen atakat Abdullah'ın ortasını kale sahası içinde bomboş kalan Şenol kafayla ağlara gönderdi ve Urfaspor adına farkı bire indiren isim oldu.

86' Ş.Urfaspor'da Burhan'ın yerine Ercan oyuna girdi.

89' Uğur onsekizin hemen dışından kaleyi gördü ancak vuruşu isabetsizdi.

90' Fenerbahçe'de Kâzım'ın yerine Kemal oyunda.

90+2' Selçuk yine uzaktan denedi şansını, bu kez top auta çıktı.

Goal
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 21:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?