5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fidye çetesi kıskıvrak

Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun torununu kaçıran fidye çetesi çökertildi. Çete üyelerinin Şeyhanlı aşiretinden olan baba A.E.'den 400 bin TL fidye aldığı öğrenildi. Polisin de dakika dakika haberdar olduğu olayda, çete üyeleri parayı aldıktan kısa süre sonra yakalandı.

18 çocuğu ve 67 torunu olan Bağımsız Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun torunu ve işadamı A. E.'nin oğlu 12 yaşındaki S.E. dün akşam saatlerinde Esentepe Mahallesi'ndeki evinin önünden kimliği belirsiz kişilerce plakasız bir otomobil ile kaçırıldı. E.S.'yi kaçıran 4 kişilik çete üyesi daha sonra babası A.E.'yi arayarak 400 bin TL fidye talebinde bulundu. Çocuğun babası A.E. durumu polise bildirdi. Polis, Şeyhanlı aşireti üyelerine konu hakkında sakin olmalarını ve en kısa sürede çocuğu sağ salim kendilerine teslim edeceği sözünü verdi.

Şanlıurfa polisi, aksiyon filmlerini aratmayan bir operasyon başlattı. Aile 400 bin TL'yi hazırlayarak çete üyeleri ile telefon görüşmesi sağladı. 12 yaşındaki çocuğun babası A.E. hazırladığı 400 bin TL'yi bir çanta ile birlikte Şanlıurfa-Gaziantep otoban yolunda çete üyeleri ile buluştu. Parayı alan çete üyeleri daha sonra 12 yaşındaki çocuğu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir çırçır fabrikasından alarak İpekyol Caddesi üzerinde bir yerde bıraktı. Polis, küçük çocuğun bırakıldığını duymasının ardından harekete geçti.

Plakasız olan bir otomobili durdurmak için kentin dört bir yanında giriş çıkışlar kapatıldı. Söz konusu plakasız otomobil, Bahçelievler Mahallesi'nde durduruldu. Otomobil içerisindeki 4 zanlı Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı. 4 kişi bugün Organize Sanayi Bölgesi'ne götürülerek tatbikat yaptırıldı. Jandarma ve polisin geniş çapta güvenlik önlemi altında yaptırılan tatbikatta 4 zanlı olayı anlattı.

Polis daha sonra 400 bin TL'nin saklandığı para kasasına ve bazı bilgisayar kasasına el koydu.  Bu arada, fidyeciler tarafından kaçırıldığı ileri sürülen S.E. için 20 Ocak 2008 tarihinde sünnet düğünü yapılmıştı. 5 yıldızlı Dedeman Otel'de 150 bin TL masrafla yapılan düğünde, milletvekili Seyit Eyyüpoğlu. piste çıkıp halay çekmişti. Davetlilerin üzerine binlerce doların atıldığı gecede, sünnet olan küçük S.E.'ye de çok sayıda altın takılmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 19:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?