5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fidyecilere linç girişimi

Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun torununun kaçırılması ve fidye istenmesi olayıyla ilgili gözaltında bulunan 7 zanlı bugün geniş güvenlik önlemi altında adliyeye getirildi. Zanlılara linç girişiminde bulunuldu.

Kaçırılan ve serbest bırakılması için 400 bin TL para istenen çocuğun sağ salim teslim alınmasının ardından fidyecileri takibe alan polis, kentteki plakasız otomobil üzerinde çalışma başlatırken, telefon sinyallerini dinlemeye almıştı. Daha sonra çete üyelerinin içinde bulunduğu plakasız otomobil, Bahçelievler Mahallesi'nde durdurularak, içindeki 4 zanlı gözaltına alınmıştı.

Sorguya alınan zanlıların ifadelerinde, kaçırdıkları S.E.'nin vekil torunu olduğunu bilmediklerini söyledikleri öğrenildi. Zanlıların ifadeleri doğrultusunda hareket eden polis, çete üyesi olduğu iddia edilen 5 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltında bulunan 9 kişiden 2'si savcılık talimatı ile serbest bırakılırken, 7 kişi ise bugün geniş güvenlik önlemi altında adliyeye getirildi. Akrep ve panzerlerle getirilen Kadir A., oğlu Kavas A., oğlu Ömer Faruk A. Mehmet U. Mehmet Y. Mehmet A. Yakup K. isimli 7 zanlıya Şeyhanlı aşireti üyeleri saldırdı.

Linç girişiminde bulunan kalabalık güçlükle önlenirken, polis araçları zanlıları linçten kurtarmak için Şanlıurfaspor tesislerine ve daha sonra da adliyenin alt kısmındaki otoparktan içeri götürdü. Kalabalık grup bu kez de adliye binasına girmek istedi. Polislerin zor anlar yaşadığı olayda, arbede yaşandı. Daha sonra olay yerine Şeyhanlı aşiretinden eski Ziraat Odası Başkanı Mehmet Eyyüpolu ile Milletvekilinin yakınları gelerek kalabalık grubu sakinleştirdi. Grup
polis nezaretinde adliye bahçesinden dışarı çıkarıldı. Daha sonra olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi takviye yapıldı. Polislere tek tek jop dağıtıldı.
Adliye önündeki Şeyhanlı aşireti üyelerinin bekleyişleri sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 16:42:26
Güncelleme :4 Temmuz 2009 Cumartesi 16:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?