5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fıkra gibi dolandırıcılık

Şanlıurfa'da apartmanları dolaşarak, "Patron gönderdi bina yıkama parasını istedi" diyerek kapı kapı dolaşan bir çetenin olduğu ortaya çıktı.

Şanlıurfa'da elit kesimlerin oturduğu Yenişehir ve Veysel Karani Mahallesi'nde apartmanları dolaşan çete üyelerinin, apartmandaki dairelerin zilini çalarak bina yıkama parası istediği ortaya çıktı. Veysel Karani Mahallesi'nde bulunan Yalçın 2 ve Avcı apartmanlarına girerek, temizlik şirketi adına para tahsil eden çete üyeleri bir çok apartman sakinini dolandırdı.

Şanlıurfa'da iki gün önce Veysel Karani Mahallesi'nde iki ayrı apartmana girdiği tespit edilen 20 yaşlarında 1.70 boylarında kumral bir genç apartmandaki daire kapılarının zilini çalarak, "Patron beni gönderdi. Apartman yıkama ücretini almaya geldim" dediği ve bazı apartman sakinleri ise yıkama ücreti olan 4 YTL'yi ödediği öğrenildi. Her ay para toplayan şahsı karşısında görmeyen bazı apartman sakinleri ise, "Biz seni ilk kez gördük. Patronun her zaman aynı adamı gönderiyordu. Şimdi sen neden geldin? Biz seni tanımıyoruz" diye para ödemediği belirtildi.

Olaydan bir gün sonra temizlik şirketi para tahsilatı için gittiği iki apartmanda oturanların kapısını tek tek çaldığında, "Biz aidatı bir gün önce ödedik" demesi üzerine temizlik şirketi yetkilileri dolandırıldıklarını anladılar.

Durumu polise bildireceklerini belirten temizlik şirketi, böyle bir durum ile daha önce de karşılaştıklarını söylediler.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 11:23:24
Güncelleme :26 Mart 2008 Çarşamba 11:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?