8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Fıkra gibi dolandırıcılık

Şanlıurfa'da fıkra gibi dolandırıcılık olayı yaşandı. İddiaya göre, Şanlıurfa'da banka memurunun ihmali yüzünden bir vatandaşın bin Euro'su çalındığı belirtildi. Polis, bankadaki güvenlik kamerasını incelemeye aldı. 

Edinilen bilgiye göre, olay dün bir bankanın Şanlıurfa şubesinde meydana geldi. Yurt dışından kendisine gelen bin Euro havaleyi almaya giden Halil E. isimli şahıs, sırada beklerken yanına bir şahıs yaklaştı. İddiaya göre, kendini banka görevlisi olarak tanıtan şahıs, 53 yaşındaki Halil E.'ye yardımcı olacağını söyledi. Daha sonra yaşlı adamın nüfus cüzdanını alarak fotokopisini çektiren kimliği belirsiz kişi, Halil E. ile birlikte gişelerde banka görevlisinin yanına gitti. Banka görevlisi de böyle bir havalenin geldiğini belirterek, parayı Halil E. yerine, dolandırıcıya verdi. Bin Euro'yu alan şahıs bankadan hızla uzaklaştı. Dolandırıldığını sonradan fark eden Halil E. durumu banka güvenlik görevlisine bildirdi. Görevliler de durumu "155 Polis İmdat"a bildirdi. 

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri söz konusu bankaya giderek, bankanın güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Polis, şimdi güvenlik kamerasına yakalanan şahsı arıyor. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 19:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?