5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Filistin'e yardım kampanyası

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde faaliyet gösteren Birlik Köprüsü Derneği, Filistin'in Gazze kentinde vatandaşlara ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlattı.

İstasyon Caddesi Belediye yanında açılan satanda vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Üç gün sürecek olan yardım kampanyasında toplanan yardımların, Ziraat Bankası'nda açılan yardım kuruluşlarının ortak hesabına yatırılacağı belirtildi. "Gazze'deki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılama noktasında bizimde bir nebze yardımımız olsun" diyen Akçakale Birlik Köprüsü Derneği Başkanı Ahmet Akay, "Filistin'deki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara destek olmak için üç günlük yardım kampanyası başlattık. Gazze'deki kardeşlerimizin yanında olamıyoruz, ancak maddi yardım edebiliriz. Birlik Köprüsü olarak bu işe öncü olup, yardımcı olmak istedik. Topladığımız yardımları kardeşlerimizin yarasına merhem olabilirsek ne mutlu bizlere. Yaşanan bu drama sesiz kalmak kanımıza dokunuyor. Herkesin bu ateşi söndürtmek için yapacağı bir şeyler olmalıdır" dedi.

Yardım etmeye gelen vatandaşlar yanı sıra harçlıkların veren minik öğrencilerde oldu. Yardım standını Akçakale Belediye Başkanı da ziyaret etti.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 10:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?