4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Film gibi kovalamaca

ŞANLIURFA'da, kız kaçırıldığı ihbarıyla takibi alınan otomobildekiler polislerin ‘dur’ ihtarına uymayınca, kent merkezinde film sahnelerini aratmayan görüntüler yaşandı.

Polisler, kurdukları barikatları tek tek aşan otomobili durdurmak için kentin merkezinde silahına başvurdu. Polislerin ardından 7 el ateş ettiği ve içinde 3 şüphelinin bulunduğu otomobil, bir otoparkta terk edilmiş olarak bulundu. Kentte büyük heyecana yol açan olayın ardından polis kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Saat 15.00 sıralarında polisi arayan bir kişi, 63 YZ 212 plakalı otomobil ile kız kaçırıldığı ihbarında bulundu. İhbarın ardından harekete geçen polis, ihbarda plakası söylenen otomobilin yakalanması için kent genelinde inceleme başlattı. Saat 15.30 sıralarında plakası ihbar edilen otomobili SSK Kavşağı'nda fark eden polis, durması için uyarıda bulundu.
Ancak, durmayan ve içinde 3 şüphelinin bulunduğu otomobil, bu kez Abide Kavşağı'nda kurulan polis barikatını da aşarak kaçmaya devam etti. Polisin tüm uğraşlarına rağmen kaçmayı sürdüren ve kent merkezine yönelen otomobil bu kez Şanlıurfa Valiliği'nin bulunduğu ışıklarda durdurulmak istendi.

Şüpheliler burada da kendisine uyarıda bulunan polislerin üzerine direksiyon kırıp kaçmaya çalıştı. Ancak, polis tüm uyarılara rağmen durmayan otomobil sürücüsü ve yanındakileri korkutmak için peşlerinden havaya 7 el ateş etti. Kent merkezinde peş peşe silahların ateşlenmesi vatandaşlar arasında paniğe yol açarken, şüpheliler ise Şanlıurfa Belediyesi yanındaki tünelden Tılfındır Parkı'na doğru kaçtı.

Bir anda çok sayıda polisin sevk edildiği bölgede tünel ulaşıma kapatılırken, yüzlerce meraklı vatandaş da polisin koşuşturmasını meraklı gözlerle takip etti. Şüphelilerin kaçtığı ve abluka altına alınan bölgede yapılan incelemede, 63 YZ 212 plakalı otomobil bir otoparkta terk edilmiş olarak bulundu.

Terk edilen otomobilde inceleme başlatan polis, ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdiği ifade edilen şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor

...
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 19:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?