5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fındık bolluğu cüzdanlara yaradı

Türkiye'de bu yıl ki fındık mahsulünde meydana gelen artış vatandaşın cebine yaradı.

Kalitesi ve pahalı olması sebebiyle vatandaşların alamadığı fındık, şimdileri ucuz olması sebebiyle daha çok alıcı buluyor.

Şanlıurfa'da bu yıl kilosu 4-7 YTL arasında satılan fındığın ucuz olma sebebinin bu yıl ki ürünün fazla olduğundan kaynaklandığını söylerdiler. Şanlıurfalı vatandaşlar bu yıl yeni sezon fındığın piyasaya sürülmesiyle kuruyemişçilerde özellikle fındığı tercih ediyor. Bu yıl piyasadaki fındığın ucuz olması itibariyle vatandaşlar fındığa olan rağbeti artırdı. Geçen yıl kilosu 8-10 YTL'den satılan fındık, bu yıl 4-7 YTL arasında alıcı buluyor.

Fındık fiyatlarının geçen yıla oranla daha ucuz olmasını, bu yıl ki üretimin fazla olduğundan kaynaklandığını söyleyen kuruyemişçi esnafları, "Geçen yıl fındık daha pahalıydı. Bu yıl, geçen yıla oranla fındıkta 2-3 YTL fark var fiyatlarda. Geçen yıl 8 ile 10 YTL arasındaki fındığı bu yıl 4 ile 7 YTL arasında satıyoruz. Vatandaşlar fındığın bu yıl ki fiyatlarından çok memnun. İş yerine gelen vatandaşlar tezgahtaki fındık fiyatlarını görünce önce şaşırıyor. Sonra mahsul kötü diye mi ucuz diye bize soruyorlar. Fiyatın bu yıl ucuz olmasının sebebi, bu yıl ki ürünün fazla olmasından kaynaklanıyor" ifadelerini kullandılar.

Vatandaşlar ise, geçen yıla göre bu yıl daha ucuz olan fındık alımından memnun olduklarını kaydederek, üretimdeki fazlalığın kendi ceplerine yansıdığını ifade ettiler.

Kent merkezinde tombul fındığın kilosunun 5 YTL'den, sivri fındığın kilosunun 4 YTL'den ve fındık içinin kilosunun 7 YTL'den satıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 13:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?