5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fırat'tan bereket fışkırıyor

Birecik Kaymakamlığı tarafından, yöre ekonomisini atağa kaldırmayı hedefleyen istihdam projeleri, vatandaşların yeni umut kapısı olmaya devam ediyor.

Özellikle, tarımsal alan bolluğu ve sulama sıkıntısı olmayan Fırat Nehri kenarında bulunan vatandaşların, tarımsal üretimde başarılı olmalarını amaçlayan, 'Seracılık' projesi, atıl durumdaki tarlaları yeniden ekilip biçilen yerler haline dönüştürmeyi hedefliyor.

Birecik Kaymakamlığı tarafından hazırlanan istihdam projelerinden ‘Seracılık’ vatandaşların yoğun ilgisine sebep oldu. Yörede projeye yeni başlanmasına rağmen ilginin büyük olduğu kaydedilirken, halen 5 ailenin çalışmalarına devam ettiği ve hedefin beklenenden daha büyük ölçekte olacağı bildirildi. Yöre insanının kalkınması ve tüketim toplumundan çıkıp vatandaşların üretim ekonomisine yöneltilmesi alanında ilginç projelerle sürekli gündeme gelen Birecik Kaymakamlığı, istihdam projeleriyle, yöre ekonomisini şaha kaldırmayı hedefliyor.

İstihdam projeleriyle gündeme gelen Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İşlenmemiş cevher niteliğinde ki verimli toprakları, muhteşem Fırat Nehri ile, doğal güzellikleri, tarihi ve turistik dokusuyla ve önemlisi çalışkan insanlarıyla ekonomik kalkınmada tüm bölgede örnek model olmasına çalışmaktayız. Vatandaşlarımızın evlerine giderlerken ailelerine götürebilecekleri bir ekmekleri olsun istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızın tüketim toplumu olmaktan çıkarıp, üretime ve ekonomik kalkınmaya yönelik birçok projeler geliştiriyoruz. Burada asıl önemli olan ve altı çizilmesi gerekli olan bir husus var. İnsanlara balık vermek değil, balığın nasıl avlanacağını öğretmek gerek. Bu amaç ve inançla devletimizin ve tüm hayırsever insanlarımızın tüm imkanları kullanılarak yöresel kalkınmayı hedef almaktayız" diye konuştu.

Birecik ilçesine bağlı Akarçay Köyü'nde yaşayan Abdülkadir ve Ömer Kılıç kardeşler, tüm köylülerinde faydalanacağı atıl durumda bulunan tarlalarını, Kaymakamlık desteğiyle örtü altı yumuşak naylon tipi sera yaparak, ilk ürünlerini almaya başladıkları bildirildi. Bin 500 metrekarelik alan oluşturduklarını anlatan Abdülkadir Kılıç "Tarlalarımız atıl durumdaydı. Kaymakamlığın hazırladığı ‘Seracılık’ projesini duydum. Gerekli görüşmelerimizi yaptıktan sonra ilk etapta 3 adet 500 metrekare büyüklüğünde seralar ile üretime başladık. Umduğumuzdan daha iyi gelişen ve mahsul kalitesi oldukça yüksek ürünler almaya başladık. Buradan tüm yöre insanımıza seslenmek istiyorum. Gelsinler sera tekniği ile üretimin bereketini görsünler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 10:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?