3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Fırınlara gece baskını

Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, şehrin muhtelif yerlerindeki unlu mamul üretimi yapan işyerlerini denetledi. Denetimlerde, hijyenik ve üretim izni olmayan işyeri sahipleri uyarıldı.

Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü yetkilileri, bugün sabah saat 06.00’da kentin muhtelif yerlerindeki unlu mamul üreten işyerlerinde denetim yaptı. Fırınların bir çoğunun üretim izni olmadığı belirlendi. Bazı fırınların ise hijyenik olmadığı görüldü. İşyeri sahipleri, eksikliklerinin giderilmesi konusunda ikaz edildi.


Denetimler hakkında bilgi veren Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, 5179 sayılı gıdaların üretim ve tüketimi denetlemesine ilişkin kararname çerçevesinde denetim gerçekleştirdiklerini belirterek, "Şanlıurfa 1.5 milyon nüfuslu bir il. Şanlıurfa merkezde 5 ekip 10 personel, ilçelerde ise 28 personel denetim yapıyor. Bugün unlu mamul üretim yapan fırınlarda denetim yapıldı. Şanlıurfa’ya 500 pide, 52 unlu mamul üreten işyeri var. Bunların durumu pek iç açıcı değil. Şanlıurfa’da 52 unlu mamül üretimi yapan işyerinden sadece 20’si üretim izni almıştır. Diğerleri müracaat etme aşamasında. Bir kaçını denetimden geçirdik. Bunlar gerek sağlık gerekse hijyen açısından durumlarını mutlaka düzeltmeleri gerekiyor. Biz gerekli sağlık ve hijyen koşullarına uymayan hiç bir yere üretim izni vermeyeceğiz. İzni almış olanlar ise gerekli hassasiyeti göstermedikleri takdirde üretim izinlerini iptal edeceğiz" dedi. İl Müdürü Altun, denetimlerin aralıksız devam edeceğini sözlerine ekledi.

Ş.Urfa
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 12:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?