5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Fıstık fidanları torbalanıyor

FISTIK FİDANLARI TORBALANMAYA BAŞLANDI

Şanlıurfa Valiliği ve Birecik Kaymakamlığı'nın destekleri ile Tarım Müdürlüğü ve Orman Fidanlık Mühendisliği'nce yürütülen "2 Milyon Fidan Projesi"nde fıstık fidanlarının torbalama işlemine geçildiği belirtildi.

Projenin işleyişi ile ilgili olarak ilgililerle görüşmek üzere Orman Fidanlık Mühendisliği'ne giden Kaymakam Ozan Balcı çalışmaları yerinde inceledi. Proje yetkilisi Ziraat Mühendisi Mehmet Kandamar'dan fıstık fidanlarının torbalara doldurulup, fidan yastıklarına dikilmeye başlandığı bilgisini alan Kaymakam Balcı, projenin tüm aşamalarında incelemelerde bulunacaklarını belirtti.

Fidancılıkla uğraşan vatandaşlara destek vermek, ilçede fidancılığı geliştirmek, mevcut ağaç sayısını arttırmak ve işsiz vatandaşlara istihdam olanağı vermek amacı ile hazırlanan projenin hızla devam ettiğini ifade eden Kaymakam Balcı, "Dikilecek zeytin, fıstık, ceviz, incir, asma, nar fidanları ile ilçemizdeki 73 bin 500 dekarlık kullanılabilir tarım arazisinin ağaçlanacak. Böylece yüzde 10-11'lik bir alanın yeşil alan olacak. Projenin üzerinde hassasiyetle duruyoruz" diye konuştu.

FISTIK FİDANLARI TORBALANMAYA BAŞLANDI
FISTIK FİDANLARI TORBALANMAYA BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 09:59:03
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 11:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?