7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Fransa'ya tepkiler

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Fransa'nın sözde Ermeni soykırımı iddialarının reddini suç sayan yasa tasarısını kabul etmesine tepki gösterdi. 

Şanlıurfa Cevahir Konukevi'nde basın mensuplarıyla iftar yemeğinde buluşan Başkan Fakıbaba, Fransa Ulusal Meclisi'nin kabul ettiği sözde Ermeni soykırımını suç sayan yasa tasarısını değerlendirdi. Belediye Başkan Yardımcıları Habip Aslan, Fevzi Yücetepe, Mustafa Aydın ve İbrahim Güllüoğlu ile çok sayıda basın mensubunun katıldığı iftar yemeğinde konuşan Başkan Ahmet Eşref Fakıbaba, Fransa'nın çok büyük bir yanlışa imza attığını söyledi. Ulusal Meclis'te kabul edilen yasa tasarısının Senato ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmayacağını belirten Başkan Fakıbaba, "Ulusal Meclis'ten çıkan yasa tasarısını Senato ve Cumhurbaşkanı'nın onaylayacağını sanmıyorum. Bu kararı senatodan geçirmeye yürekleri yetmez. Ancak bu karardan sonra bizim de harekete geçip dünyaya Ermeni gerçeğini anlatmamız lazım" dedi. Yasa tasarısının tamamen siyasi bir oyun olduğunu ifade eden Fakıbaba, "Fransa'da bulunan Ermeniler'in oyunu almak için hazırlanan bir yasa tasarısıdır. Tamamen siyasi bir oyundur" diye konuştu. 

Tasarının kabul edilmesinden sonra Türkiye'nin değişik bölgelerinde yapılan gösterileri de değerlendiren Başkan Fakıbaba, "Bu gösteriler yerine bütün illerin belirleyeceği heyetlerle Fransa'ya gidip orada gösteri yapmalı ve soykırım yasa tasarısını orada reddetmeli, bakalım o zaman Fransa ne yapacak" ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 23:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?