5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Freni boşalan kamyon nehre uçtu

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde freni boşalan kamyonun iki araca çarptıktan sonra nehre uçması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 21.30 sıralarında Şanlıurfa'dan Gaziantep istikametine gitmekte olan Murat Yıldız (28) yönetimindeki 63 DC 661 plakalı mercimek yüklü kamyon, Birecik tünelinden geçerken freni boşaldı. 

Önünde gitmekte olan bir otomobil ile bir otobüse çarpan kamyon, bariyerleri geçerek Birecik köprüsünden Fırat Nehri'ne uçtu. 

Kamyonun kapısından kendilerini dışarı atan Abdullah Kara (41), Abdulkadir Aslan (8), Şahin Aslan (55) adlı şahıslar yaralandı. Kamyon sürücüsü Murat Yıldız ise nehirde boğularak hayatını kaybetti. Kamyonda bulunan mercimekler, Fırat Nehri'ne saçıldı. Yaralılar, ambulansla Birecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, kamyonuyla birlikte sulara gömülen sürücüyü çıkarmak için çalışma yapıldı. Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel'in yakından takip ettiği çalışmalar sonunda sürücünün cesedi sudan çıkarılarak Birecik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. 
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 13:54:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?