5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

G.Doğu'nun çehresi değişiyor

Okuma yazma oranının en düşük olduğu bölgelerden olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kötü talihi Halk Eğitim Merkezleri sayesinde değişiyor.

Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan okuma yazma kursları ve istihdama yönelik kurslar sayesinde vatandaşlar okuma yazma öğreniyor meslek sahibi oluyorlar.

2008-2009 yılında okuma yazma bilmeyen ve meslek sahibi olmak isteyen yetişkinler için şartların daha da iyileştiğini söyleyen Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Müslüm Taşdemir, "Daha önceki eğitim öğretim yıllarında bir kursun açılabilmesi için en az 12 kursiyerin bizlere müracaat etmesi gerekiyordu. Ama 2008-2009 eğitim öğretim yılında tek bir vatandaşımız bile bizlerden kurs talebinde bulunsa biz o vatandaşımıza öğretmen temin edip kurs açtıracağız. Yani tek birinin bile müracaat ettiği kursu açacağız”, diyerek, “Son yıllarda yetişkinlere yönelik Halk Eğitim merkezlerinde açılan kurslar sayesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde okuma yazma bilmeyenlerin sayısı en az seviyeye indirilmiştir” şeklinde konuştu.

Taşdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“2008-2009 eğitim öğretim yılı istihdama yönelik kurslara önem vereceğiz. Başta giyim, dikiş nakış, saz, gitar, kuaför, ebru sanatı, kalorifer ataşeliği, gibi çeşitli dallarda kurslar açacağız. Ayrıca Suruç açık öğretim lisesi ve ilköğretimine toplam 400 öğrenci kayıt yaptırmıştır bu da sevindiricidir. Kurslarımıza devam eden bayanlar, haftada bir gün hikaye ve masal kitabı okuyorlar."

Taşdemir, 2007- 2008 eğitim-öğretim yılında sosyal ve kültürel kurslar, okuma yazma kursları ile mesleki kurslarda toplam 16 dalda, 130 kurs açıldığını ifade ederek, "Kurslarımızda bin 683 erkek, bin 972 bayan toplam 3 bin 655 kursiyer eğitim görmüştür. 2008-2009 eğitim öğretim yılında hedefimiz 5 bin kursiyer yetiştirmektir. Kurslarımız yaz boyunca devam edecektir. Açtığımız kurslarda bize destek sunan Kaymakamımız Muhittin Pamuk'a teşekkür ederiz. Özelikle köylerde okuma yazma, dikiş nakış ve halı dokumacılığı gibi yöre halkına ekonomik katkı sunacak projeler gerçekleştirilmiş. İstihdam projeleriyle yöre ekonomisinin kalkındırılırken, bir yandan da genç kızlar hem meslek öğreniyor hem de ürettikleri satıyorlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 13:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?