7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

GAP 5. tarım kampı başladı

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) tarafından organize edilen 5. Lider Çiftçi Tarım Kampı, öğrencilerden oluşan katılımcılarıyla 1. dönem eğitimine başladı. Ayrıca Güneydoğu'nun çeşitli illerinden gelen ilköğretim öğrencilerine ABD'den gelen öğrenciler de eşlik etti. 

TEMAV eğitim merkezinde düzenlenen kampa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Mardin ve Şanlıurfa'dan gelen ve yaşları 12 ila 15 arasında değişen 38 erkek öğrenci ile 5 kız öğrenci katıldı. 12 gün sürecek olan kamp süresince minik çiftçiler, çadırlarda yatıp kalkacak, gün boyu sportif faaliyetlerle uğraşacak ve modern tarım teknikleri konusunda bilgi sahibi olacak. Kamp süresince tarımla ilgili kuruluşların temsilcilerinden ders alacak olan minik çiftçiler, bilgisayar eğitimin yanı sıra İngilizce, sağlık, temizlik konularında da bilgilendirilecek. GAP BKİ Müdürü Rafet Yılmazoğlu, bu yıl 5.'si düzenlenen kampa, sonraki yıllarda katılan öğrenci sayısını artıracaklarını bildirerek, "GAP'ın sloganı 'Birlikte sürdürülebilirlik' bu da insanla olur. 'Lider Çiftçi' projemizin odağında da insan vardır. Bu çocukları yetiştirerek hem milli gelire fayda sağlanıyor, hem de gelecek nesillerdeki çiftçilerimizin bilinçlendirilmesini sağlıyoruz. Geçen 3 yıl içerisinde 240 öğrenci yetiştirildi. Bu yılsa 4 dönemde toplam 160 kişiye ulaşılması düşünülüyor. Genç çiftçileri topraklarında birer lider olarak yetiştiriyoruz" dedi. Pepsi Cola'nın sponsor olduğu etkinlikte çocukların sahnede sergiledikleri gösterileri Vali Yusuf Yavaşcan alkışlarla kutladı. 

5. Lider Çiftçi Tarım Kampı'na ABD'den gelen 4 öğrenci katıldı. Çocuklarla sohbet eden Amerikalı öğrenciler, 40 bilgisayar hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2006 Perşembe 14:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?