5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

GAP Arena seyirciyle buluşuyor

ŞANLIURFA VALİSİ NURİ OKUTAN GAP ARENA STADININ AÇILACAĞI MÜJDESİNİ VERDİ

Şanlıurfa'da 17 yıldır açılması beklenen GAP Arena Stadı pazar günü oynanacak olan Şanlıurfaspor-İskenderun Demirçelikspor maçı ile kapılarını açacak.

Valilik Toplantı Salonu'nda Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Habip Arslan ile basın açıklaması düzenleyen Vali Nuri Okutan, stadın resmi açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açacağını söyledi. Vali Okutan, 17 yıldır devam eden 30 bin kişilik stadyumun hafta sonu yapılacak Şanlıurfaspor-İskenderun Demirçelikspor maçıyla açılacağını belirterek, "13 Aralık 2009 Pazar günü saat 13.30'da Şanlıurfaspor ile İskenderun Demirçelikspor ile yapılacak müsabakanın yeni statta oynanacak. Stadın resmi açılışını Başbakanımız tarafından yapılması arzusundayız. Kendisi de stadyum ile ilgili yakından takip ediyor. Her görüşmemizde sürekli bizden stadyumun durumu hakkında bilgi alıyor. Resmi açılışını önümüzdeki günlerde yapacağız. 30 bin kapasiteli stadyumda Pazar günü oynanacak maç ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile maç biletlerinin bedava olması için görüştük. Ancak, böyle bir uygulamanın prosedürlere uymadığı bize aktarıldı. Ama biz bedava gibi bir fiyata maçı izlettireceğiz. Bilet başına 2 lira gibi bir ücret alınacak. Şanlıurfalıların bu maçta takımlarını destekleyerek, 30 bin kişilik stadyumu doldurmalarını istiyoruz. Taraftarların maç boyunca Şanlıurfaspor'ın yanında olup, fair play çerçevesinde desteklemelerini arzu ediyoruz. Hafta sonu yapılacak maçın ardından önümüzdeki günlerde, Milli maçlar ve uluslararası maçlara stadyumun ev sahipliği yapması için çalışmalarımız da devam ediyor. Stadyumun resmi açılışına önemli bir takımın getirilmesi için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Vali Nuri Okutan, stadyum ile ilgili alternatif isimler çıkardıklarını, bu isimleri Başbakan Erdoğan'ın da uygun göreceği bir ismi belirleyeceklerini, ancak, kendisinin stadın isminin içinde Şanlıurfa isminin geçmesini arzuladığını ifade ederek, "30 bin kişilik stadyumda 10 kondisyon salonu, 18 soyunma odası, 76 kamera, 160 aydınlatma projektörü, 28 seyirci giriş çıkış kapısı ve atletizm yarışlarına ev sahipliği yapacak imkanlara sahiptir. Şanlıurfa Stadı Türkiye'nin en büyük birkaç stadından birine

sahiptir. Şanlıurfa'nın bu büyük stadyuma ve tarihine yakışır bir şekilde önümüzdeki dönemde önce 1. Lige daha sonra da Süper Lige çıkmasını arzuluyoruz" şeklinde konuştu.

Şanlıurfaspor Başkanı Habib Arslan ise, Vali Nuri Okutan ile birlikte Şanlıurfaspor'un artık 2 onursal Başkanı olduğunu, Vali Okutan'ın takıma büyük destek verdiğini hatırlatarak, "Öğretmen ve öğrencilere maçı ücretsiz izlettireceğiz. Bunun ücretini kulübümüz karşılayacak. Maça gidecek taraftarlarımız için şehrin çeşitli yerlerinden otobüs kaldıracağız. Bu gün itibari ile değişik 5 noktadan bilet satışımız da başlayacak. Taraftarların stadı doldurup takımlarını bu önemli maçta desteklemelerini

bekliyoruz" şeklinde ifade etti.

ŞANLIURFA VALİSİ NURİ OKUTAN GAP ARENA STADININ AÇILACAĞI MÜJDESİNİ VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 14:07:00
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 18:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?