7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

GAP Havalimanı yapımı devam ediyor

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yapımına 1998 yılında başlanan GAP Uluslararası Havalimanı'nın tamamlanması için 35 milyon YTL ek ödenek gerekiyor. Havalimanı için gerekli olan binaların büyük bir bölümünün tamamlandığı projede sıra, teknik cihazların alımına geldi. 

Şanlıurfa ve bölge illerinde tarım sektöründe elde edilen ürünlerin yurtdışına taşınması amacıyla kurulmasına karar verilen GAP Uluslararası Havalimanı inşaatı devam ediyor. Şu ana kadar 220 milyon YTL harcanan projede 4 kilometre uzunluğundaki pistlerin büyük bölümü tamamlandı. Ayrıca yolcu bekleme salonu ve diğer bağlı üniteler tamamlandı. Hizmete açılması için 35 milyon YTL'ye ihtiyaç duyulan havalimanında para problemi sebebiyle sadece kargo binası yapılmayacak. Çalışmaların hızlandırıldığı havalimanında 320'ye yakın işçi, çok sayıda araç ve iş makinası çalışıyor. 

Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü Adana 8. Bölge Müdür vekili Hamza Demirdelen, uluslararası havalimanına şu ana kadar 220 milyon YTL harcandığını söyledi. Bu yıl 10 milyon YTL ödenek ayrılan projenin tamamlanması için 35 milyon YTL'ye daha ihtiyaç bulunduğunu kaydeden Demirdelen, artık sıranın teknik cihazların alımına geldiğini kaydetti. Havalimanı inşaatında yüzde 80'lik fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığını aktaran Demirdelen, ek ödenek talebiyle ilgili müracaatta bulunduklarını ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2006 Pazartesi 15:09:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?