5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

GAP İdaresi Başkanı Şanlıurfa'da

Bir süre önce GAP İdaresi Başkanlığı görevine atanan Sadrettin Karahocagil, GAP illeri kapsayan bir ziyaret gerçekleştirdi.


Hükümet tarafından Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı'nın açıklanmasının ardından GAP İdaresi Başkanlığı görevine atanan Sadrettin Karahocagil, bölge ziyaretleri kapsamında Şanlıurfa'ya geldi. Bölgedeki Vali, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarıyla bir araya gelecek olan GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil Şanlıurfa Vali Vekili Yıldıray Malgaç'ı makamında da ziyaret etti.


Şanlıurfa'da ilk olarak Vali Vekili Yıldıray Malgaç'ı ziyaret eden GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç ve Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz eşlik etti. Başkan Sadrettin Karahocagil, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. GAP Bölge Başkanlığı'nın Şanlıurfa'aya taşınacağı sinyalini veren Karahocagil, çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Bir gazetecinin "GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa'ya taşınır mı?" sorusuna Karahocagil, "Şu anda kesinleşmiş bir şey yok. Alternatifler arasında tabii ki Şanlıurfa'da vardır. Bu siyasi bir süreçtir" diye cevapladı.


GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, GAP eylem planıyla ilgili çalışmaların başladığını açıklarken, "Şu an eylem planıyla ilgili iş takvimlerini hazırlamaktayız. Her şey belli durumda. Ben eylem planı kurulurken göreve başladım. Neredeyse planla yaşıtız. İnşallah bu süreç sonunda Türkiye'ye refah gelecek ve bu refah dalga dalga yayılacaktır" dedi.


Bu arada, Vali Vekili Yıldıray Malgaç ise, "Başkanımız bu zamana kadar yapmış olduğu icraatlar ve projeyle yaştaş olması nedeniyle bu işi layıkıyla yerine getirecektir. Biz de bu konuda üzerimize düşen neyse layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız" dedi.

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 18:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?