5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

GAP koordinasyon toplantısı Urfa'da

Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü tarafından GAP Planı koordinasyon toplantısının 10 Ekim 2008 tarihinde Şanlıurfa'da yapılacağı bildirildi.

Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme sürecini hızlandırmak, bölgeler arasındaki göreceli gelişmişlik farkını azaltmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkanlarını artırmak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan GAP Eylem Planı'nda planlanan yatırımların bir an önce hizmete sunulması ve Bakanlığımızın sorumlu olduğu faaliyetlerin görüşülmesi amacıyla 10 Ekim 2008 tarihinde bir toplantı yapılacak. Toplantıya Bakanlığımız Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil'in himayelerinde üst düzey yöneticilerin katılımı ile 'GAP Eylem Planı Tarım Koordinasyon Toplantısı' yapılacaktır" denildi.

10 Ekim 2008 tarihinde El Ruha Oteli'nde yapılacak olan toplantıya Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli'nin başkanlık edeceği heyette; TAGEM, TÜGEM, TEDGEM, KKGM, TRGM Genel Müdürlükleri üst düzey yöneticileri ile GAP BKİ Başkanlığı ve Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak Tarım İl Müdürleri katılacak.

Heyet, toplantının sabah oturumunda konu ile ilgili kurumların katılımlarını değerlendirecek, öğleden sonra ise Valilik ile GAP Toprak Su Kaynakları ve Tarımsal Araştırma Enstitüsünün Koruklu İstasyonu'nu ziyaret edecektir. Yapılacak projeler değerlendirilecektir. Son olarak GAP Bölge Kalkınma İdaresine ziyarette bulunarak bilgi alışverişinde bulunacaklardır.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 15:39:39
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 15:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?