5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

GAP Tarım Kampı'nın kapanışı yapıldı

GAP İdaresi Başkanlığı ve SUDER işbirliğinde, Şanlıurfa Valiliği ve Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin de desteğiyle 07 Temmuz 2008 tarihinde başlayan, GAP Bölgesi'nde sulu tarım yapan farklı yörelerden kızlı erkekli gençlerin bir araya gelerek oluşturduğu "GAP Tarım Kampı" sona erdi.


"GAP Tarım Kampı"nın kapanış programına Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve ilgili kurum temsilcileri katıldı. GAP Projesi'nde amaçlanan hedeflere ulaşmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak için, çiftçilerin ve geleceğin genç çiftçilerinin yönetimsel kabiliyetlerinin sürekli geliştirilmesi hedefleniyor. Bu amaçla çeşitli projeler ve eğitim faaliyetleri yürütülüyor. Bu kapsamda yürütülen faaliyetlerden biri de gelenekselleşen ve bu yıl 7.'si yapılan "GAP Tarım Kampı Lider Çiftçi Yetiştirme Projesi" oldu.
GAP Tarım Kampı, belirlenen amaçlara ulaşmak için Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin ve Şanlıurfa illerinden seçilen, 11-15 yaş gruplarındaki çocukların yaz tatili döneminde 12 günlük devreler halinde eğitilmeleri, eğitim sonucunda kazanılan becerilerin izlenmesi ve geliştirilmesi ile gelecekteki tarım liderlerinin yetiştirilmesini kapsıyor.


2008 yılında ortalama 40 kişilik gruplar halinde 4 dönemde 160 öğrencinin katıldığı GAP Tarım Kampı'nda gençlere; sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerde ortak davranış becerilerinin kazandırılması, kişisel-takımsal projelerle yönetimsel kapasitelerinin geliştirilmesi, düşünce ve deneyimlerin paylaşılması, yardımlaşabileceği, destek alabileceği kurum-kişilerin tanıtılması, sulama, tarımsal mekanizasyon ve yetiştirme gibi sulu tarım tekniklerinin uygulamalı olarak aktarılması, toprağın ve suyun önemi gibi konularda çevre bilincinin aşılanması, hızlı haberleşmede bilgisayar ve internet kullanımı gibi konularda eğitim verilerek, her günün sonunda yakılan kamp ateşi ile faaliyetlerin pekiştirilmesi sağlandı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 15:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?