5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

GAP yeni ürününü arıyor

Pamukta geçen yıl beklediği fiyatı alamayan Şanlıurfalılar, bu yılın da kurak geçmesi sebebiyle yeni ürün deseni arayışına girdi.

Yıllardır susuz kalan Harran'ın su ile tanışmasının ardından bölgede deneme üretimi yapılan ürün çeşitlerinde her gün yeni bir başarı sağlanıyor. Şanlıurfa ve Harran Ovaları'na geçen yıl ekilen pamuktan beklediği fiyatı alamayan Şanlıurfa çiftçisi, ürün desenini değiştirmeye karar verdi. Bölgede bu yıl küresel ısınmadan dolayı kuraklık yaşanmasından dolayı çiftçinin gelecek yıl pamuk yerine mısır, yem ve soya bitkilerine yöneleceği öğrenildi.

Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, "Şanlıurfa ve Harran Ovaları'nda yeterli derecede patates yetişmez çünkü topraklarımız killidir. Patates ise gerçek, yani tınnı toprağı sever. Çiftçi Harran ve Şanlıurfa Ovası'nda özellikle yem bitkileri, mısır ve soya gibi ürünlere yönelmelidir. Geleneksel ürünlerin dışında yapılan denemelerde olumlu sonuçlar alındı" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Halil Dolap ise geçen yıl pamukta beklediği fiyatı alamayan çiftçinin bu yıl bölgenin kurak geçmesinden dolayı perişan olduğunu söyledi. Dolap, yetkililerin yeni ürün desenleri çiftçilere göstermesini ve bunu uygulamalı olarak anlatmasını istedi.

..
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 11:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?