5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

GAP'a Etiyopya yatırımı

Etiyopyalı 15 iş adamı Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ŞUTSO) girişimleriyle yatırım arayışı için bu kente geldi.

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) merkezi Şanlıurfa'da ŞUTSO tarafından ağırlanan ve Türk işadamlarıyla bir araya getirilen Etiyopyalı işadamları, El Ruha Otel'de yaklaşık 2 saat masa toplantılarıyla ikili görüşmeler yaptı. Yatırım alanlarına göre Şanlıurfalı iş adamlarıyla masa toplantılarında bir araya gelen Etiyopyalı işadamları, Şanlıurfa'da üretimi yapılan ürünlerin numunelerini yakından inceledi.

Şanlıurfalı ve Etiyopyalı işadamları yatırım ortaklıkları, ülkeler arası ticaret ortaklıkları sağlamak için gerçekleştirdikleri toplantı verimli geçti. İşadamlarının yatırım görüşmelerine Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın tercümanları aracılık yaptı. Daha çok turizm, inşaat, elektrik, elektronik, gıda, ulaşım gibi sektörler üzerinde yürütülen ikili görüşmeler de Etiyopyalı Abraham Gebreamlak, turizm alanında yatırım düşüncesinin oluştuğunu söyledi.
Ülkesinde turizm, inşaat ve bankacılık alanında üç firması bulunan Etiyopyalı işadamı Gebreamlak, Türkiye'den de gerekli desteği bulduğu taktirde turizm alanında bir yatırım yapma düşüncesinin bulunduğunu aktardı.

Şanlıurfa'da çeşitli alanlarda üretim yapan firmalarla ortaklık kurmayı düşünen Etiyopyalı işadamlarından Abdullahi Abdulhamid ise, yörede üretilen ürünlerden numuneler aldığını ülkesinde söz konusu ürünlerin satışının kolay olması durumunda ticari ortaklık kurabileceklerini belirtti.
ŞUTSO Başkan yardımcısı Cem Göncü de, toplantılarının çok verimli geçtiğini, işadamlarının karşılıklı görüşmelerinde ticari ortaklıklarını doğacağını beklediklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 14:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?