5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

GAP'ta biyolojik çeşitlilik

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın geçmiş yıllarda bölgede yürüttüğü "Biyolojik Çeşitlilik Projesi" kapsamında bölgede 203 çeşit kuş ve 32 tür sürüngen bulunuyor.

Yetkililer, "Çevresel ve Kültürel Sürdürülebilirlik" bağlamında, GAP Bölgesi'nde yer alan biyolojik çeşitliliğin tespiti, bölgedeki önemli doğal alanların belirlenmesi, korunmaları ve bu alanlarda sürdürülebilir kullanımın sağlanmasının sağlandığını söyledi.

"Biyolojik Çeşitlilik Projesi" kapsamında önemli hayvan türleri belirlenen GAP'ta çalışmalarda şimdiye kadar bölgedeki 718 alanın yarısı ziyaret edildi. Bölgede 203 kuş türü tespit edilmiş, 152'sinin üredikleri kanıtlandı.

Bölgede 32 tür sürüngen görülmüş, bunların arasında ilk kez görülen ve Harraniensis adı verilen kertenkele ve en uzun engerek yılanı bulunuyor. Yine bölgede Avrupa ülkelerinde görülmeyen bir tür sırtlan da görüldü.

Proje çerçevesinde bölgede bitkilerin populasyon dağılımıyla ilgili olarak çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden yetkililer, belirlenen 14 değişik nokta üzerinde çalışma yapıldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 11:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?