30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Gardiyana hazin cenaze töreni

Şanlıurfa’da dün silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şanlıurfa Yarı Açık Cezaevi İnfaz Koruma Baş Memuru (baş gardiyan) Halil Aykut için bugün cezaevinde tören düzenlendi.

Mesai arkadaşlarını kaybetmenin şokunu yaşayan gardiyanlar törende gözyaşlarına hakim olamadı.

Şanlıurfa Yarı Açık Cezaevi’nde dün 16.30 sırlarında meydana gelen olayda, 2 arkadaşıyla birlikte otoparkta bulunan aracına binen baş gardiyan Halil Aykut (49), yanına yaklaşan yüzü puşulu bir kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

Evli ve 5 çocuk babası olan Halil Aykut için bugün Şanlıurfa Yarı Açık Cezaevinde tören düzenlendi. Halil Aykut’un cenazesi, bayrağa sarılı olarak Şanlıurfa Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoyla görev yaptığı Yarı Açık Cezaevi’ne getirildi. Arkadaşlarının omzunda taşınarak cezaevi bahçesine konulan baş gardiyanın tabutunu gören arkadaşları göz yaşlarına hakim olamadı.

Vali Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Cumhuriyet Başsavcısı Haluk Kırca, Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Poyraz, cezaevinde görev yapan personel ile polis müdür ve memurlarının katıldığı törende silahlı saldırıda hayatını kaybeden Halil Aykut’un özgeçmişi okundu. Bu sırada baygınlık geçiren bir gardiyan arkadaşları tarafından arka tarafa götürüldü.

Törende kısa bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Haluk Kırca, baş gardiyan Halil Aykut’un görevi başında şehit edildiğini belirterek, "Tek tesellimiz olayın faillerinin yakalanıp adalete teslim edilmesi olacaktır" dedi.

Tören sonunda Halil Aykut’un cenazesi Vali Şemsettin Uzun, Başsavcı Haluk Kırca ile cezaevi çalışanlarının omuzları üzerinde cenaze aracına konuldu. Arkadaşlarının gözyaşları arasında başgardiyan Halil Aykut’un cenazesi toprağa verilmek üzere doğduğu yer olan Kısas Beldesi’ne götürüldü.

Evli ve 5 çocuk babası Halil Aykut’un cenazesi, Kısas Beldesi’nde kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verilirken, yakınları ağıtlar yaktı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 12:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?