5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Gazeteciler en iyi başkanları seçti

Ulusal düzeyde yayın yapan Şehir ve Başkan Dergisi'nin geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kent Ödülleri'nin bu yılki sahipleri belirlendi. Şanlıurfa'da 5 belediye başkanı ödüle layık görüldü.


Yılın belediye başkanları, Şehir ve Başkan Dergisi organizasyonunda gazetecilerin oylarıyla belirlendi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Yılın Belediye Başkanları oylamasında 253 gazeteci oy kullandı. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba yılın İl Belediye Başkanı, Akçakale Belediye Başkanı Ahmet Akay yılın İlçe Belediye Başkanı, Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel yılın Belde Belediye Başkanı seçildi. Ayrıca Eğitime Katkı Dalında yılın Belediye Başkanı ödülünü Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, Tarihi Eserleri Koruma ve Yaşatma Dalında yılın Belediye Başkanı ödülünü de Birecik Belediye Başkanı Abdulkadir Yüksel kazandı.
18 Haziran Çarşamba günü saat 13.00'da Otel El-Ruha'da gerçekleştirilecek olan ödül töreniyle ilgili olarak, Şehir ve Başkan Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Uğur İşven, Kent Ödülleri'nin ülke çapında 6, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise bu yıl ikinci kez düzenlenecek törenle verileceğini söyledi.


İşven, Şehir ve Başkan Dergisi'nin sekiz yıldır yerel yönetimlerin sesi olduğunu ve Türkiye'de ilk kez 6 yıl önce Kent Ödülleri'ni başarılı belediye başkanlarını her yıl ödüllendirdiğini vurgulayarak şöyle konuştu:


"Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Yılın Belediye Başkanları oylamamıza katılarak oy kullanan 253 gazeteci arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapan belediye başkanları arasından gazetecilerin oylarıyla seçilmiş 21 belediye başkanına kent ödüllerini takdim edeceğiz. Kent ödülleri Türkiye'nin en etkin ödülleri arasındadır. Beldesine, ilçesine, kentine hizmet etmenin gayreti içinde olan belediye başkanlarının tümü ödüle layıktır. Ancak gazeteciler bunların arasından en başarılı gördüklerini kürsüye çıkarıyor. Biz Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde gazetecilerin oylarıyla ödül kazanan belediye başkanlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz."

..
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 15:03:56
Güncelleme :9 Haziran 2008 Pazartesi 15:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?