5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Gazeteciler Nevruz alanına alınmadı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, Demokratik Toplum Partisi (DTP) öncülüğünde gerçekleştirilen Nevruz kutlamasında sözde PKK terör örgütünün renklerini temsil eden sarı, kırmızı, yeşil bez parçaları ile ölen teröristlerin fotoğrafları ve Öcalan'ın dövizleri taşındı.

DTP ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Mazda Meydanı'nda düzenlenen kutlamada Nevruz ateşi yakıldı. Alanı dolduran binlerce kişi davul-zurna eşliğinde halay çekerek, 'Oylar namustur namus satılmaz', 'Yaşasın Nevruz' ve teröristbaşı Abdullah Öçalan lehine sloganlar attı.

Nevruz kutlamalarda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Emrullah Cin, Nevruzun bütün insanlara barış ve demokrasi getirmesi temennisinde bulundu. Cin, "Küskünlüklerin, düşmanlıkların, sömürünün olmadığı bir dünya umuduyla tüm Viranşehir halkının Nevroz bayramını en içten dileklerimle kutlar, bayramın tüm dünya halklarına barış ve özgürlük getirmesini temenni ederim" dedi.

DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise, zafer işareti ve sloganlar eşliğinde kutlamalara katılması dikkat çekti. Kutlamanın yapıldığı alanda resmi kıyafetli güvenlik güçleri hazır bulunmadı. Gazeteciler Nevruz alanına alınmadı. Nevruz alanına gelen basın mensupları tertip komitesinin vermiş olduğu kararını protesto edip alanı terk etti. Nevruz kutlamalarını takip etmek isteyen basın mensuplarına daha sonra traktör römorku üzerinde yer ayrıldı.

Traktör römorkunun üzerinde rahat çalışamayacaklarını belirten basın mensupları, yetkililerle bir görüşme yaptılar. Buna rağmen ilgililerin kararlarının kesin ve net olduğunu belirtmeleri üzerine basın mensupları Nevruz alanını terk etti.

İlk defa böyle bir uygulama ile karşılaştıklarını belirten gazeteciler, "Tertip komitesinin bu kararı bizleri şaşırtmıştır. Bize rahat çalışma ortamı sağlamayan tertip komitesinin almış olduğu bu karardan dolayı Nevruz bitmeden alandan ayrılmıyoruz" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 18:02:28
Güncelleme :21 Mart 2009 Cumartesi 18:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?